Samsung explică filmarea la 960 fps de pe Galaxy S9

Samsung explică filmarea la 960 fps de pe Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 beneficiază de filmare în super slow-mo, la 960 de cade pe secundă, iar compania a explicat cum a reușit această performanță.

Samsung a publicat un material pe blogul companiei în care descrie pe larg modul în care noul flagship este capabil să filmeze la 960 de cadre pe secundă. De asemenea, compania a explicat și diferențele între camera de pe S9 și cea de pe Note 8, diferențe căreia i se datorează posibilitatea de înregistrare în super slow-mo.

Dacă nu ai ținut minte deja, cu toate că e aproape imposibil să-ți fi scăpat, Samsung Galaxy S9 și S9 Plus sunt capabile să înregistreze 960 de cadre timp de 0,2 secunde. Astfel, dacă vei da play la un video înregistrat astfel, cele 0,2 secunde vor fi extinse în 6 secunde. Ai parte de o filmare de 30 de ori mai lentă decât una normală. Samsung a oferit și alte câteva opțiuni pentru astfel de înregistrări, dacă vrei să exporți GIF-uri, dacă vrei să dai play la video invers și altele.

Problema cea mai mare pe care a avut-o Samsung a fost cauzată de senzorii CMOS actuali. Aceștia captează lumina secvențial, iar la frame rate-uri ridicate, apar distorsiuni. Scopul celor de la Samsung a fost să creeze un senzor CMOS care să fie suficient de rapid pentru a micșora problema distorsiunii, să rezolve problema mișcării camerei, dar care să aducă și funcții noi utilizatorilor.

samsung galaxy s9 filmare 960 fps

Inginerii de la Samsung au fost nevoiți să găsească un mod de producție a unui senzor care să proceseze imaginile suficient de rapid ca să ”încetinească timpul”. Senzorul de pe Note 8 ar fi trebuit să fie de 4 ori mai rapid ca să poată funcționa astfel. Pentru ca senzorul să poată lucra la frame rate-uri ridicate, are nevoie de o lățime de bandă ridicată atât pentru ieșirile senzorului de imagine, cât și pentru procesarea video.

Astfel, Samsung a creat o structură cu trei straturi, care aduce laolaltă un senzor CMOS, un circuit de citire mai rapid, dar și o memorie DRAM dedicată, care să proceseze videoclipurile pe care vrei să le înregistrezi.

Citește și:
Sursa: gsmarena.com