Samsung Galaxy S6 și S6 Edge sunt trase pe linie moartă

Samsung Galaxy S6 și S6 Edge sunt trase pe linie moartă

Dacă ești posesor de Samsung Galaxy S6 sau de S6 Edge, compania are o veste proastă pentru tine în ceea ce privește update-urile pentru telefoane.

Samsung nu este tocmai compania în care ai vrea să te încrezi dacă vine vorba de primirea unor update-uri regulate și de lungă durată pentru telefoanele mobile din gamă. Dacă ai un flagship, s-ar putea să ai noroc pentru vreo doi ani, iar dacă ai un telefon din gamele mai joase, poți să zici mersi dacă primești o versiune nouă de Android, cândva.

Au trecut trei ani de la lansarea duoului S6 și S6 Edge, care au adus un suflu nou în ceea ce privește designul telefoanelor de top ale Samsung. Totuși, niciun smartphone nu va primi suport din partea companiei producătoare la nesfârșit, iar Samsung nu face excepție de la regulă. Firește, unii producători oferi update-uri mai mult timp, iar alții o fac mai puțin.

La trei ani de la lansarea lui Samsung Galaxy S6, dar și a modelelor S6 Edge, S6 Edge+ și S6 Edge Active, producătorul sud-coreean anunță oficial că au încetat update-urile pentru aceste foste flagship-uri. Astfel, telefoanele nu vor mai primi nici update-uri de securitate în viitor.

Samsung ar putea să-și schimbe practicile în viitor; momentan, compania este angrenată într-un proces în care i se cere să ridice intervalul de suport la patru ani. Momentan, compania promite doi ani de actualizări pentru sistemul de operare și trei pentru update-uri de securitate. Samsung Galaxy S6 a trecut de acest interval.

Cu toate acestea, chiar dacă suportul oficial s-a încheiat, poți să te aștepți totuși să vezi, ocazional, update-uri pentru aceste telefoane, deoarece producătorul n-ar risca să lase neacoperite anumite hibe de securitate ce pot fi descoperite în viitor.