Samsung Galaxy S8 primește, în sfârșit, Android Oreo

Samsung Galaxy S8 primește, în sfârșit, Android Oreo

La aproape un an după lansarea oficială a telefonului, Samsung Galaxy S8 primește, în sfârșit, actualizarea către Android Oreo.

Samsung face telefoane bune, au reușit să-și îmbunătățească radical și interfața personalizată adăugată sistemului de operare, dar dacă vrei update-uri, s-ar putea să ai de așteptat mai mult decât ți-ai dori. Din varii motive, Samsung nu poate sau nu vrea să ofere o experiență plăcută la capitolul update-uri. În cel mai bun caz, ai de așteptat vreo 9-10 luni de la apariția telefonului ca să primești update-ul către noua variantă a sistemului de operare.

Asta dacă ai un flagship, firește. Samsung Galaxy S8 e pe piață din aprilie anul trecut, dar abia astăzi, 8 februarie, telefonul primește update-ul oficial către Android Oreo. Mai bine mai târziu decât niciodată, am putea spune ca să ne consolăm cu situația.

Testele beta pentru noul Android s-au încheiat acum aproximativ două săptămâni, iar abia acum a început și distribuirea noului update. Firește, disponibilitatea acestuia diferă de regiunea în care te afli, dar cert e că lucrurile se mișcă începând de azi. Update-ul disponibil acum este G955XXU1CRAP și este disponibil pentru Samsung Galaxy S8+ din Germania. Noul update are 487 de MB și oferă cele mai noi patch-uri de securitate, pentru februarie 2018.

Noul Android Oreo aduce o serie de îmbunătățiri ale experienței de utilizare pentru posesorii de S8 și S8+, probabil cea mai importantă fiind cea de upgrade a Samsung Experience UX. De asemenea, telefoanele ar trebui să se miște și mai bine în urma update-ului, dar rămâne de văzut dacă performanța crescută este consistentă în următoarele luni.

În următoarele zile sau cel mult, în următoarele săptămâni, noua variantă a sistemului de operare ar trebui să ajungă și pe telefoanele din România.

Citește și: