Samsung Galaxy S10 va avea și o variantă cu 5G

Samsung Galaxy S10 va avea și o variantă cu 5G

Samsung Galaxy S10 va fi lansat la începutul lui 2019, undeva în ianuarie-februarie, iar asta ar însemna că s-ar putea bucura de conectivitate 5G, în așteptarea rețelelor de acest fel.

Deja am început să aflăm mici informații despre viitorul Samsung Galaxy S10, așa că ne putem face o imagine despre noul telefon. Samsung va vrea să impresioneze cu telefonul, ediție aniversară a unui deceniu de Galaxy S, iar pentru asta trebuie să vină cu ceva cu adevărat de top.

Între toate aceste lucruri semnificative pentru succesul lui Galaxy S10 nu s-a vehiculat până acum și ideea conectivității 5G. Primele rețele funcționale de acest fel ar putea apărea chiar în 2019, astfel că Galaxy S10 ar fi un telefon bun pe care să îl ai, dacă vrei să te conectezi la ele.

Samsung joacă un rol important în dezvoltarea rețelelor de acest fel, așa că acum pare mult mai logică ideea ca următorul flagship să beneficieze de acest tip de conectivitate. Din păcate, totuși, conform unor informații apărute în The Bell, nu toate modelele de Galaxy S10 vor beneficia de acest tip de conexiune.

Nici măcar nu va fi vorba de una dintre cele trei variante de telefon. Samsung ar prefera o abordare diferită, în care vor lansa o variantă specială de Galaxy S10 Plus, cu 5G. Ideea nu e nouă; sud-coreenii au mai făcut-o și cu Galaxy S4 LTE-A, o variantă a lui S4 cu suport pentru… LTE-A.

În plus, varianta de S10 cu 5G ar fi produsă într-un număr limitat, tocmai pentru că tehnologia e încă la început. Telefonul cu conectivitate de nouă generație ar urma să fie lansat chiar ceva mai târziu, în martie. Asta s-ar întâmpla pentru ca lansarea să fie concomitentă cu debutul primelor rețele 5G din Coreea de Sud.