28 aug. 2018 | 10:38

Modelele de Samsung Galaxy S10 care ar trebui să te intereseze

ACTUALITATE
Modelele de Samsung Galaxy S10 care ar trebui să te intereseze

Samsung Galaxy S10 ajunge pe piață la începutul anului viitor, iar până atunci putem specula în voie despre ce va avea sau nu viitorul flagship.

Chiar dacă mai sunt cel puțin patru luni până la lansarea lui Samsung Galaxy S10, nu înseamnă că nu avem parte de o mulțime de informații despre telefon. Deja s-a conturat o imagine a flagship-ului aniversar, care nu va veni într-o variantă și nici în două, ci în trei. Așa poți fi sigur că ai de unde alege, fie că vrei ce-i mai bun, sau ce-i tot bun, dar mai ieftin.

Note 9 n-a venit cu senzor de amprentă pe ecran, semn că Samsung vrea să păstreze ce e mai bun pentru viitorul flagship. Astfel, toate cele trei modele de anul viitor vor avea o asemenea tehnologie, însă nu toți trei senzorii vor fi identici.

Astfel, tehnologia folosită pentru implementare va fi diferită pentru cel mai ieftin model față de celelalte două. Acesta va avea un senzor de amprentă optic, în timp ce modelele superioare vor avea senzori ultrasonici. Aceștia ar putea fi furnizați de către Qualcomm.

Senzorul trimite o pulsație ultrasonică spre deget pentru a ”cartografia” structura amprentei tale. Astfel de senzori sunt mai preciși, deoarece creează o imagine 3D a amprentei, față de una clasică, în două dimensiuni.

Un senzor optic e un fel de cameră foto, deoarece surprinde o imagine bidimensională a amprentei tale. Precizia unui asemenea senzor scade dacă ai degetul prea ud, prea uscat sau murdar. Totuși, tehnologia e departe de a fi inutilă. În plus, e cam de trei ori mai ieftină decât cea ultrasonică, așa că e de înțeles de ce Samsung ar lua o asemenea decizie pentru modelul de bază.