Ecranul lui Samsung Galaxy S10 s-ar putea repara singur

Ecranul lui Samsung Galaxy S10 s-ar putea repara singur

Samsung Galaxy S10 mai are cam jumătate de an până la lansare, dar deja aflăm că ar urma să aibă un ecran diferit de cele pe care le știm deja.

Un brevet înregistrat de companie la World Intellectual Property Organization descrie ecranul care ar putea fi cu adevărat revoluționar dacă ajunge pe piață. Tehnologia ar fi fost deja testată de către companie, iar partea cea mai intrigantă este că aceasta ar putea fi folosită și pentru telefoanele pliabile.

Brevetul descrie ”o compoziție anti-urme care are proprietatea de a se repara singură, alături de o peliculă, un laminat și un dispozitiv care include compoziția”. Pentru a rezolva cu adevărat problemele urmelor de pe ecran, Samsung mizează pe alt material decât sticla. Astfel, sud-coreenii ar folosi un amestec de polirotaxan, silsesquioxan polihedric și acril fluroinat pentru ecran.

Brevetul nu oferă detalii și despre modul în care noul strat va fi îmbinat cu restul ecranului, însă compania menționează că ”stratul se poate repara singur dacă a fost zgâriat și are flexibilitate excelentă, astfel că ar putea fi aplicat unei suprafețe flexibile”.

Actualele telefoane ale companiei beneficiază de soluții de la Gorilla Glass. Deși extrem de durabilă, nici această sticlă nu este ceea ce ți-ai dori de la un telefon, așa că te vei ruga scurt de fiecare dată când trântești smartphone-ul pe jos.

Și alte companii au mai cochetat cu ideea unor telefoane care se repară singură, iar cele mai notabile exemple sunt LG G Flex și G Flex 2.

Dacă Samsung vrea într-adevăr să aducă un telefon pliabil pe piață, atunci aceasta ar putea fi soluția de care are nevoie pentru a crea un ecran pe care nu-l vei strica în primele luni de folosire a dispozitivului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: