Samsung Galaxy S10 ar putea beneficia de aceste două schimbări majore

Samsung Galaxy S10 ar putea beneficia de aceste două schimbări majore
Sursa foto: George Stanciu/PLAYTECH

Samsung Galaxy S10 încă e departe, va fi prezentat prin februarie 2019, dar până atunci aflăm la ce lucrează sud-coreenii pentru acest flagship.

Samsung Galaxy S10 fie va face pasul către un ecran crestat, cum are iPhone X, fie Samsung va reuși să se țină departe de această modă. Cel puțin din informațiile de până acum știm că va avea un design diferit. O decizie mai ciudată e că producătorul ar putea renunța la scannerul de iris, promovat drept o măsură de securizare mai bună decât autentificarea facială.

Intelligent Scan de la Samsung funcționează prin scanarea feței, dar și a irisului. Pe Samsung Galaxy S10, scannerul acesta va fi înlăturat. În locul lui va fi folosită o tehnologie similară Face ID de pe iPhone X cu o scanare 3D a feței. Pentru dezvoltarea și implementarea acestei tehnologii sud-coreenii lucrează cu Mantis, o companie din Israel.

Odată cu acest detaliu a fost reconfirmat și scannerul de amprentă integrat în ecran pentru Samsung Galaxy Note 9. Deja e disponibil pe câteva telefoane și Samsung ar trebui să aibă așa ceva pentru a se diferenția de alte companii.

În ceea ce privește designul pentru Samsung Galaxy S10, compania a înregistrat un brevet în Statele Unite ale Americii. Nu are buton fizic pe față, are margini înguste și în partea de sus ecranul este crestat. În schimb, partea de sus va fi cea mai lată. Celelalte sunt mult reduse.

samsung galaxy s10 design concept
Cum ar putea arăta Samsung Galaxy S10 (dacă nu și Note 9).

Din ce mai putem observa în schița de mai sus, pe partea dreaptă a telefonului rămân trei butoane: două de volum și unul de pornire a telefonului. Foarte probabil, butonul Bixby dispare odată cu Samsung Galaxy S10.

Samsung a renunțat de ceva timp la butonul fizic pe față. L-a înlocuit cu o tehnologie similară 3D Touch de la Apple, doar că funcționează în acea zonă și atât.

Sursa: CNET