19 iun. 2018 | 14:26

Samsung Galaxy Note 9 ți-ar putea pregăti o surpriză plăcută

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 9 ți-ar putea pregăti o surpriză plăcută

Samsung Galaxy Note 9 se apropie de lansare, iar odată cu apropierea de ziua cea mare aflăm și alte detalii despre viitoarea experiență de utilizare a telefonului.

Samsung Good Lock a fost o aplicație cu potențial la vremea ei, în momentul în care Android Marshmallow era pe val. Aceasta îți permitea să modifici anumite aspecte de design ce țineau de TouchWiz și pe care nu le-ai fi putut schimba decât pe un telefon cu un ROM personalizat. Odată cu Nougat, însă, aplicația a devenit inutilizabilă, dar situația pare să se schimbe.

Recent, Samsung a publicat o versiune nouă a aplicației în Coreea de Sud, iar cei de pe forumurile XDA Developers au reușit să o facă să funcționeze și în alte regiuni, cu mici limitări. Aplicația îți permite acum să personalizezi Samsung Experience UI, pentru a-ți face telefonul să arate așa cum vrei.

Spre exemplu, poți schimba ecranul de Recent Apps, poți folosi binecunoscutele ”cards” în diverse moduri de aspect, iar în videoclipul de mai jos poți vedea aceste detalii. Poți schimba și stilul luminii Edge Lighting, poți schimba culoarea umbrelor de la notificări, poți modifica anumite setări de pe Lock screen, care țin mai mult de util decât de simplul aspect.

Funcția Edge Touch îți permite chiar să schimbi setările de sensibilitate a marginii ecranului, ca să eviți apăsările nedorite. În plus, poți să adaugi zone Edge pe ambele laturi ale ecranului. Așa cum menționam ceva mai devreme, aplicația e oficial disponibilă doar în Coreea de Sud, dar pentru că Samsung Galaxy Note 9 se apropie, n-ar fi mare mirarea dacă sud-coreenii ar readuce în prim-plan această aplicație de personalizare.

Chiar și dacă nu îți cumperi un Galaxy Note 9, însă, tot vei putea să te bucuri de aplicație, deoarece aceasta va fi compatibilă și cu celelalte telefoane care au Oreo, cum ar fi Galaxy S7, S8, Note 8 și S9.