Samsung Galaxy Note 9 va avea un S-Pen mai util ca niciodată

Samsung Galaxy Note 9 va avea un S-Pen mai util ca niciodată

Samsung Galaxy Note 9 mai are vreo două luni până la lansare, iar acum aflăm, în sfârșit, câte ceva și despre utilitatea stylus-ului S-Pen inclus în telefon.

Stylus-ul S-Pen de pe Samsung Galaxy Note 9 va fi mai util decât cele de pe modelele anterioare, iar diferența va fi destul de sesizabilă. Până acum, acesta a fost mai mult sau mai puțin util, în funcție de cât de mult voiai să scrii în maniera clasică pe dispozitiv, printre altele. Acum, vei putea face mai mult decât să scrii și să desenezi.

Vechile stylus-uri încorporate în telefoanele Note sunt pasive și pot fi folosite doar atunci când sunt la mică distanță de ecranul telefonului sau când cele două intră în contact. În paralel, profilul destul de subțire al stylus-ului îi permite acestuia să fie introdus cu ușurință în interiorul dispozitivului.

Noul stylus cu care va fi dotat Samsung Galaxy Note 9 va beneficia de noi funcții și va fi primul activ de pe un telefon din serie. Asta presupune că acesta va funcționa cu o conexiune Bluetooth și îl vei putea conecta la telefon. Stylus-ul va deveni, astfel, și o telecomandă și îl vei putea folosi pentru a controla diverse dispozitive. Spre exemplu, poți folosi noul stylus ca declanșator pentru un aparat foto, dar îl poți folosi și pentru a controla muzica de pe smartphone, spre exemplu.

Acest Stylus va avea chiar și un buton, care poate fi folosit ca scurtătură pentru Air Command. Firește, butonul ar putea fi folosit și pentru alte funcții, dar asta depinde de Samsung și ce idei vor avea pentru noul telefon. Până acum, însă, putem doar specula despre funcționalitate și rămâne să așteptăm mai multe detalii despre S-Pen.