Samsung Galaxy Note 9 te va ajuta să faci poze și mai bune noaptea

Samsung Galaxy Note 9 te va ajuta să faci poze și mai bune noaptea

Samsung Galaxy Note 9 va beneficia de un nou tip de senzor pentru camere foto, iar asta înseamnă avantaje mari la pozele făcute noaptea.

Acum aproximativ un an, Samsung a adus îmbunătățiri senzorilor ISOCELL pentru camere foto și a creat patru sub-categorii pentru aceștia: Bright, Dual, Fast și Slim. La evenimentul MWC din Shanghai, Samsung a prezentat a cincea categorie de senzori care vor intra pe piață, cei Plus.

Samsung a adus senzorii ISOCELL Plus la Shanghai, pentru dezvăluire, iar aceștia vor intra în producție destul de curând. Teoretic, ar trebui să fie timp pentru ca senzorii să fie instalați și în Samsung Galaxy Note 9. Oricum ar fi, cu siguranță Galaxy S10 va beneficia de un asemenea senzor.

Noua gamă Plus permite senzorului de imagine CMOS să capteze mai multă lumină. Astfel, sensibilitatea la condițiile de lumină este sporită, iar senzorul va oferi și o fidelitate a culorilor mai ridicată. Astfel, vei beneficia de fotografii mai clare și mai precise, chiar și în condiții de iluminare slabă.

Samsung duce și tehnologia de izolare a pixelilor mai departe cu noii senzori din gama Plus, datorită unei arhitecturi optimizate a acestora. Structura curentă presupune folosirea unor grile metalice peste fotodiode, pentru a reduce interferența dintre pixeli, dar pot apărea pierderi de calitate a imaginii astfel. Samsung a înlocuit bariera metalică cu un nou material creat de Fujifilm, care să reducă pierderile optice.

Samsung susține că noii senzori vin cu o îmbunătățire de 15% a sensibilității la lumină. De asemenea, tehnologia va permite senzorilor de imagine să aibă pixeli de 0,8 micrometri sau mai mici, fără pierderea performanțelor. Asta înseamnă că vom putea beneficia de camere foto mai bune, cu rezoluții de peste 20 de megapixeli.