Samsung Galaxy Note 9 va avea un preț rezonabil, conform producătorului

Samsung Galaxy Note 9 va avea un preț rezonabil, conform producătorului

Samsung Galaxy Note 9 ar urma să aibă ”un preț rezonabil”, conform producătorului. Ce înseamnă rezonabil în acest context, însă, rămâne de văzut.

Samsung a dezvăluit recent rezultatele din al doilea trimestru al anului, iar acestea nu sunt atât de bune pe cât și-ar fi dorit sud-coreenii. Veniturile au scăzut cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar cauza principală a acestui eveniment o reprezintă vânzările slabe ale lui Galaxy S9, cele mai slabe de la S3 încoace.

Samsung știa de ceva vreme că telefonul se va vinde slab și de aceea forțează o lansare mai timpurie a lui Note 9. Astfel, acesta ar urma să fie dezvăluit pe 9 august, cu câteva săptămâni înainte de data obișnuită. În timpul discuțiilor despre situația financiară a companiei, oficialii au declarat că prețul Note 9 ”va fi unul rezonabil pentru a maximiza vânzările”.

Samsung Galaxy Note 9 va fi dezvăluit pe 9 august, în cadrul evenimentului Unpacked din New York. Viitorul flagship al companiei va veni cu specificații de top și cu un design premium, iar asta ne face să ne gândim ce înțeleg sud-coreenii prin ”preț rezonabil”, având în vedere că vorbim totuși de un telefon pe care nu mulți și-l permit.

Samsung va anunța prețurile în cadrul lansării, însă au apărut diverse informații cu privire la acestea. Astfel, varianta de 128 GB a lui Samsung Galaxy Note 9 ar trebui să coste în jur de 950 de dolari, în vreme ce modelul de top, cu 512 GB de stocare, te-ar costa vreo 1.200 de dolari.

Prețurile nu sunt neapărat cele mai rezonabile, având în vedere că în România modelul cu 512 GB ar ajunge să coste peste 5.000 de lei. Rămâne de văzut cât succes va avea Note 9 pe piață și dacă e modelul capabil să readucă Samsung pe traiectoria dorită.

Citește și: