Samsung Galaxy Note 9 vrea să-ți înlocuiască PC-ul

Samsung Galaxy Note 9 vrea să-ți înlocuiască PC-ul

Samsung Galaxy Note 9 ar vrea să-ți țină loc de PC, însă noutatea e că n-ar trebui să facă asta cu accesoriul DeX.

Dock-ul DeX e destul de util dacă vrei să scapi de corvoada unui calculator și să lucrezi de pe telefon așa cum ai face-o de pe PC. Cu toate acestea, Samsung vrea să ducă lucrurile un pas mai departe și să renunțe la accesoriu. Astfel, ai putea avea nevoie doar de un cablu sau de un adaptor DisplayPort – USB-C.

Experiența de care beneficiezi cu ajutorul DeX momentan va fi posibilă pe Samsung Galaxy Note 9 doar cu ajutorul unui cablu și chiar fără o tastatură sau un mouse externe. Standardul MHL e folosit deja de ceva vreme pentru a le permite utilizatorilor de telefoane să se conecteze la ecrane prin intermediul portului USB. În plus, conectorul USB-C oferă un maximum de versatilitate în prezent.

Mulțumită interfeței desktop, Note 9 va reuși să fie cu un pas înaintea altor telefoane care se pot conecta la display-uri externe prin portul USB-C. Te-ar scăpa și de un cost în plus, cel al unui dock DeX, cu toate că asta s-ar traduce în vânzări mai slabe pentru accesoriu.

Va fi interesant de urmărit și dacă suportul pentru asemenea conexiuni va fi disponibil în viitor și pentru celelalte flagship-uri ale companiei, sau dacă funcția va rămâne strict pentru Samsung Galaxy Note 9.

Din fericire, nu mai avem foarte mult de așteptat până vom vedea cum stă treaba cu noul telefon și ceva ști să facă. Smartphone-ul va fi dezvăluit pe 9 august, iar acesta ar trebui să ajungă în magazine mult mai repede decât modelele anterioare. Asta pentru că vânzările lui S9 nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, iar Samsung vrea să recupereze.

Citește și: