Samsung Galaxy Note 8: Camera foto va aduce noutăți importante

Samsung Galaxy Note 8: Camera foto va aduce noutăți importante

Samsung Galaxy Note 8 se apropie de lansare și știm că va avea o cameră foto duală, iar acum aflăm și alte câteva detalii despre aceasta.

Încă nu suntem siguri dacă Samsung Galaxy Note 8 va fi primul smartphone al producătorului sud-coreean care să vină cu un sistem de camere duale, deși situația are șanse destul de mari să fie astfel, având în vedere că vorbim despre o noutate importantă pentru companie.

Știm totuși că noul sistem de camere ar putea fi cel mai ambițios de pe piață, bazându-se pe tehnologia ISOCELL. Samsung a dezvăluit mai multe informații cu privire la tehnologia ISOCELL Dual, care va fi folosită pentru camerele de pe Note 8, iar lucrurile par interesante.

Samsung a prezentat patru tipuri de senzori ISOCELL CMOS. Fast are un autofocus Dual Pixel rapid, popular în rândul camerelor digitale; Bright oferă fotografi luminoase în condiții de lumină slabă, folosind tehnologiile Tetracell și Smart WDR. Slim, pe de altă parte, folosește pixeli ”inteligenți” pentru ca și cele mai subțiri smartphone-uri să poată beneficia de tehnologie.

ISOCELL Dual, spre deosebire de ceilalți senzori, are trei funcții. Zoom este prima din ele, iar Samsung Galaxy Note 8 ar putea veni cu un zoom optic de 3x, folosind un set special de lentile. Cea de-a doua funcție este Low Light Shooting, sau LLS, care oferă imagini mult mai bune în condiții întunecate.

Ultima dintre funcții este Dual Sensing. Într-adevăr, aceasta nu ar fi prima cameră cu o asemenea tehnologie și nici nu este foarte clar cât de mult poate să vadă în adâncime ISOCELL Dual. Ar putea fi un sistem simplu care diferențiază între subiect și fundal, pentru a oferi bokeh, sau ceva mai complex, care poate avea implicații pentru realitatea augmentată.

Un lucru e sigur: dacă Samsung menționează explicit această funcție, alături de celelalte, ne putem aștepta la ceva destul de important din partea acestora.