LIVE Samsung Galaxy Note 9 a fost lansat oficial și nu vine singur

LIVE Samsung Galaxy Note 9 a fost lansat oficial și nu vine singur
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/ PLAYTECH

Samsung Galaxy Note 9 se lansează astăzi, iar în acest articol vei putea citi un live text cu tot ce e relevant din timpul evenimentului Unpacked de la New York.

După luni de așteptare, am ajuns la ziua lansării lui Samsung Galaxy Note 9. S-a tot vorbit că va fi la început de septembrie, că va fi la final de august, apoi la mijlocul lui august, iar într-un final am aflat că data lansării este 9 august, o zi numai bună pentru numărul 9 din seria Note. Ceva mai jos vei găsi un live text cu și despre noul Galaxy Note 9, pe care îl vei putea urmări începând cu ora 18:00, când începe evenimentul Unpacked din New York.

LIVE TEXT: Evenimentul de lansare al noului Note 9 tocmai a început, extrem de punctual. Evident, lansarea începe cu un videoclip în care ți se arată toate chinurile prin care treci ca să ai un telefon ok, când el nu (mai) poate să fie ok. Noul Note pozează în soluția ideală, care te scapă de toate problemele.

După acesta, Samsung are un video în care trece în revistă trecutul seriei și. Clipul începe cu momentul apariției primului Note și reacțiile negative la adresa acestuia.

Așa cum era de așteptat, DJ Koh, directorul Samsung, este primul care urcă pe scenă. După clasicele mulțumiri, urmează o serie de diverse laude la adresa progresului făcut de-a lungul timpului. Acesta trece în revistă realitatea augmentată, Internetul Tuturor Lucrurilor și inteligența artificială, concepte care acum doi ani păreau încă îndepărtate.

samsung galaxy note 9 lansat

DJ Koh aduce în discuție ideea unei ”galaxii de experiențe”, bazată pe faptul că producătorul oferă dispozitive pe care le întâlnești cam în orice domeniu de interes.

Președintele Samsung a ”dat cuvântul” videoclipului de prezentare pentru noul telefon, iar apoi urmează, cel mai probabil, ca DJ Koh să revină cu el pe scenă, pentru introducerea oficială.

Acesta a revenit pe scenă, pentru a-l introduce pe Drew Blackhard, Senior Director of Product Marketing, care va prezenta mai în detaliu noul smartphone.

samsung galaxy note 9 ecran

Blackhard vorbește despre ecranul de 6,4 inci, cel mai mare de pe un Note de până acum. Acesta subliniază faptul că ai parte de un ecran Infinity, pentru o experiență cât mai plăcută. Firește, a vorbit și despre bateria de 4.000 mAh, cu ajutorul căreia nu te vei mai teme că n-ai un încărcător la îndemână.

Acesta menționează și faptul că versiunea de bază a telefonului are 128 GB de spațiu de stocare. Avem și confirmarea că există varianta de 512 GB de stocare, la care vei putea adăuga carduri microSD de până la 512 GB, pentru 1 TB de stocare în total.

Tim Sweeney, CEO al Epic Games, este următorul care urcă pe scenă. Acesta are un tricou mov pe care scrie Fortnite, așa că putem fi siguri despre ce e vorba. Fortnite beta se lansează săptămâna aceasta, iar posesorii de Note 9 sunt primii care vor avea acces la joc. De asemenea, dacă joci pe un Note 9, vei primi acces și la un skin special, Galaxy, pentru caracterul de joc.

samsung galaxy note 9 fortnite

Telefonul vine cu difuzoare AKG, cele mai puternice de pe un Note. De asemenea, smartphone-ul are un sistem de răcire avansat, ca să n-ai probleme cu jocurile, mai ales unde fluența e vitală, ca într-un joc precum Fortnite.

Camera de pe Note 9 te va notifica de acum oricând descoperă o problemă în fotografie: spre exemplu, dacă cineva a clipit, vei fi anunțat, ca să faci încă o poză. Telefonul ajustează și culorile imaginilor, astfel încât să ai parte de fotografii cât mai conforme cu realitatea pe care o surprinzi.

Johnathan Wong, Director of Product Marketing, urcă acum pe scenă pentru a vorbi despre S-Pen. Stylus-ul a fost introdus în scenă prin demonstrația fotografiilor făcute de la distanță, cu S-Pen-ul pe post de declanșator. Noul stylus este prezentat ca ”cea mai bună telecomandă”. Îl poți folosi ca să pui pauză la clipuri pe YouTube, să faci poze în Snapchat sau chiar selfie-uri.

samsung galaxy note 9 lansat 3 (2)

Dacă ești la birou, poți să derulezi slide-uri dintr-o prezentare, de exemplu. Wong chiar controla prezentarea telefonului cu un stylus. S-Pen-ul se încarcă într-un minut și are o autonomie de 30 de minute. Ca să îl reîncarci, trebuie doar să îl pui la loc în telefon.

Acum, pe scenă a urcat Mr. Doodle, care a făcut o scurtă demonstrație cu privire la cât de multe poți crea folosind S-Pen-ul ca un creion, pensulă sau orice altceva similar. Undeva în fundal, acesta continuă să deseneze și probabil va oferi mai târziu o imagine.

Wong va vorbi acum despre Samsung DeX, sau mai bine zis despre renunțarea la acesta odată cu Note 9. Acum ai nevoie doar de un adaptor pentru a te conecta la un monitor și a începe experiența de PC.

Samsung are o altă surpriză pentru public, noul Galaxy Watch. Elina Vives, Senior Director of Marketing este cea care va vorbi despre el.

samsung galaxy watch

Ceasul are un design mai elegant decât modelele trecute, rezistă sub apă la presiuni de până la 5 atmosfere și poți să-l folosești fie alături de telefon, fie de unul singur, deoarece are conectivitate LTE. Momentan, funcția e disponibilă în 15 țări, alături de peste 30 de operatori.

Autonomia ceasului este de câteva zile cu o singură încărcare, un progres destul de important față de modele trecute. Noul Wireless Charger Duo îți permite să încarci atât telefonul, cât și ceasul în același timp.

Ceasul vine cu o serie de funcții care să te ajute să te menții în formă. Acesta poate deveni un antrenor personal, dar e util și în timpul nopții, pentru a-ți monitoriza somnul. Galaxy Watch promite să fie util și dimineața, când vrei să vezi calendarul zilei, ca să știi tot ce ai de făcut.

Ji Soo Yi, Vice president of AI Strategy, a urcat pe scenă pentru a discuta despre îmbunătățirile aduse asistentului virtual Bixby. Acesta a încercat să discute cu asistentul, dar din cauza accentului, n-a reușit din prima să transmită ceea ce voia. Se întâmplă și la case mai mari, desigur. Mai ales pentru noi, Bixby rămâne cam la fel de inutil ca înainte.

samsung galaxy note 9 bixby

Yi introduce un nou produs, o boxă inteligentă cu Bixby, în forma lui Galaxy Home. Are sistem SoundSteer, cu ajutorul căreia direcționează muzica spre locul tău, după ce îi spui lui Bixby asta. Boxa are opt microfoane și te poate auzi chiar și din celălalt capăt al camerei.

samsung galaxy home

La Samsung Developer Conference vor fi oferite mai multe detalii despre boxă. Asta înseamnă că aceasta nu ajunge acum pe piață.

Drew Blackhard vorbește despre un nou parteneriat între Samsung și Spotify, destinat pentru a-ți oferi o experiență cât mai bună când asculți muzică. Daniel Ek, CEO al Spotify, urcă pe scenă pentru a da mai multe detalii. Sunt prezentate modurile în care Spotify se va integra nu doar cu telefonul, ci și cu noua boxă. Vei putea controla Spotify prin Bixby, iar acesta va fi integrat și în Samsung Music.

DJ Koh a revenit pe scenă pentru a anunța că telefonul va fi disponibil începând cu 24 august. Acesta nu a oferit informații despre prețul telefonului.

samsung galaxy note 9 data lansare

 


Samsung Galaxy Note 9: tot ce știm despre telefon

Samsung Galaxy Note 9 a fost subiectul multor speculații în ultimele luni, iar acum am ajuns pe ultima sută de metri. Dacă sud-coreenii au lăsat să se scurgă toate informațiile despre telefon sau dacă au fost doar accidente, asta nu mai contează; important e că am aflat cam tot ce se putea ști despre telefon înainte ca acesta să apară pe scenă, la New York. Am văzut chiar și videoclipul de prezentare și imagini care ar trebui să fie folosite în timpul lansării.

Cel mai important element distinctiv al seriei Note este S-Pen-ul pe care Samsung l-a îmbunătățit în fiecare an. Nici de data asta situația nu e diferită, ba chiar am putea spune că producătorul face un pas mai mare decât de obicei. Pentru prima dată, S-Pen-ul poate fi conectat prin Bluetooth la telefon, astfel că poți controla mult mai multe cu acesta: slide-uri pentru prezentări, muzică și nu numai.

samsung galaxy note 9 lansat 3

Și la capitolul stocare telefonul va inova: va fi primul smartphone care îți poate oferi 1 TB de stocare: 512 GB din stocarea internă alături de 512 GB de pe un card microSD. Așa o să ai suficient spațiu să te joci Fortnite, joc care ar trebui să fie oferit în exclusivitate pentru Note 9, odată cu lansarea acestuia. Totuși, cele mai noi vești susțin că Samsung ar fi optat pentru PUBG în loc de Fortnite, deși pare puțin probabil. Ideea unei exclusivități și a unor posibile bonusuri în moneda Fortnite e ceva mai bună.

Prețul telefonului ar trebui să fie undeva în jurul sumei de 1.000 de dolari pentru varianta cu 128 GB de stocare, un preț deloc mic. Zvonurile vorbesc despre un preț de chiar 1.200 de dolari pentru varianta cu 512 GB de spațiu. Mai primești și o baterie destul de mare la interior, care ar trebui să aibă capacitatea de 4.000 mAh.

Dincolo de aceste lucruri, Samsung Galaxy Note 9 nu e un telefon cu mult mai diferit decât modelul de anul trecut. Există zvonuri că acesta ar fi ultimul model de Note înainte de o unire a seriei cu cea Galaxy S, iar mai multe despre asta am scris aici.

Probabil că mai sunt și alte câteva secrete pe care Samsung a reușit să le păstreze pentru ziua lansării, iar despre acestea vom afla în doar câteva ore.

Citește și: