Samsung a creat ochelarii care te ajută să vezi mai bine

Samsung a creat ochelarii care te ajută să vezi mai bine

Programul Creative Lab de la Samsung permite angajaților să exploreze și să experimenteze proiecte, ceea face ca dispozitivele care ies din program să fie interesante. Surprinzător sau nu, unele idei chiar pot fi utilizate la scară largă.

Săptămâna viitoare la CES, C-Lab va prezenta câteva proiecte noi, inclusiv o pereche de ochelari smart Reloumīno, de la Samsung, care își propune să ajute oamenii ce deficiențe de vedere să vadă mai clar. Acest dispozitiv este singurul care se bazează pe aplicația mobilă Reloumīno de la Samsung, care și-a făcut debutul la Mobile World Congress de anul trecut.

Ochelarii inteligenți funcționează împreună cu aplicația mobilă, adică smartphone-ul tău face cea mai mare parte a muncii, pentru a îmbunătăți claritatea vizuală a multor oameni care suferă de diverse forme de deficiențe de vedere.

Modul ”regular” al ochelarilor face ca imaginile neclare să fie mai clare, prin descifrarea contururilor obiectelor și le face mai proeminente. Un alt modul, „color invert mode” face textul mai ușor de citit pentru purtător, de pe o pagină sau ecran, la distanțe normale, astfel încât să nu fie nevoie să apropii materialul. În plus, ochelarii afișează textul cu un contrast ridicat, pentru a îmbunătăți experiența citirii.

C-Lab va prezenta și alte proiecte a CES. Două difuzoare de direcție portabile S-Ray, Mini și Handy, care au forma unor mici module dreptunghiulare, ce se pot atașa la monitoarele calculatoarelor, sau prinse cu o curea la mână și pot fi folosite ca să-ți umpli spațiul personal cu diverse sunete. Alt dispozitiv, numit Neckband, este un difuzor în formă de C care se pune în jurul gâtului, proiectând un sunet în sus, aproape de urechi.

Astfel de dispozitive nu sunt o revelație, pentru că Bose și LG au făcut ambele dispozitive similare în trecut. Samsung nu intră în detalii despre modul în care dispozitivul funcționează și e greu de garantat că alți oameni din jur nu ar auzi sunetele emise.

Experimentul final este un GoBreathe, un aparat destinat respirației, care vine la pachet cu o aplicație, și sare în ajutorul persoanelor care suferă de leziuni pulmonare sau a celor care au suferit intervenții chirurgicale pulmonare. Utilizatorii învață să respire corect, plus alte tehnici de respirație, care îi ajută să se recupereze mai repede.

GoBreathe va oferi un serviciu Web și cloud pe care medicii îl pot utiliza împreună cu pacienții lor, pentru a monitoriza recuperarea pulmonară în timp. Nu se știe nimic despre momentul în care aceste dispozitive vor fi date spre cumpărare, dar laboratorul Samsung le va arăta pe toate peste câteva zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: arstechnica.com