Samsung Galaxy S8, S8+ și Note 8 se aprind din senin

Utilizatori de Samsung Galaxy S8, S8+ și Galaxy Note 8 au început să se plângă online în legătură cu aprinderea aleatorie a ecranului cu consecințe neplăcute.

Samsung Galaxy S8, S8+ și Note 8 sunt vârfurile de gamă actuale ale sud coreenilor. În momentul în care îți dorești un telefon de top de la Samsung, este aproape imposibil să nu te orientezi către unul dintre dispozitivele mai sus menționate. Se pare însă că ”jucăriile” cu pricina sunt departe de a fi perfecte, chiar dacă nu sunt deloc ieftine.

Mai mulți posesori de Samsung S8, S8+ și Note 8 au început să se plângă pe Reddit în legătură cu faptul că ecranul telefoanelor respective se aprinde din senin, fără nici un fel de intervenție din partea utilizatorului. În contextul în care ecranul este cel mai mare consumator de energie electrică, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că persoanele afectate au parte de o autonomie redusă a dispozitivului.

Ca situația să fie și mai gravă, în momentul în care ecranul se aprinde din senin, acesta are luminozitatea la maxim. În mod suspect, fenomenul se produce atât în momentul în care unul dintre cele trei smartphone-uri este pus la încărcat, cât și atunci când îl ții pe masă. Cei mai supărați sunt cei sensibili la lumină care au fost treziți noaptea de telefonul pus la încărcat pe noptieră.

Din câte se pare, problema a fost cauzată de o actualizare de firmware înaintată către Samsung Galaxy S8, S+ și Note 8 la finele lunii noiembrie 2017. Un pic frustrant este că, momentan, nu s-a găsit nici o soluție și s-ar putea să fie destul de dificil să obții un telefon nou în garanție sub acest pretext. Nu a ajutat la nimic resetarea telefonului la parametrii din fabrică, pornirea aparatului în Safe Mode sau ștergerea partiției de memorie cache. Momentan, niciun oficial Samsung nu a comentat pe marginea scenariului detaliat mai sus.

Alexandru Puiu
09:08 03.01.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video