Ochelarii Magic Leap îți aduc experiențe spectaculoase de realitate augmentată

Ochelarii Magic Leap îți aduc experiențe spectaculoase de realitate augmentată

Magic Leap a făcut multe promisiuni interesante în urmă cu câțiva ani, dar abia acum începe să le materialize prin anunțarea primului produs.

Realitatea augmentată este un domeniu fascinant și unul a cărui utilitate abia începem să o descoperim. Spre surprinderea celor care credeau că experinețele AR vor fi legate pentru totdeauna de ecranul unui telefon sau de un headset de dimensiuni generoase precum Microsoft Hololens, compania Magic Leap a reușit să ne demonstreze contrariul.

Foarte mulți au fost convinși că Magic Leap va da faliment. Deși de-a lungul anilor am văzut niște demonstrații foarte futuriste în format video la compania americană, până de curând, nu a avut nimeni nici cea mai vagă idee dacă planurile sale mărețe se vor materializa vreodată.

Răspunsul la toate dilemele legate de Magic Leap l-am obținut în urmă cu mai puțin de 24 de ore în cadrul unei conferințe desfășurate în Statele Unite ale Americii. În acel context, a fost dezvăluit Magic Leap One Creator Edition. Dacă nu era evident din titlu, acest produs este destinat dezvoltatorilor și curioșilor care vor să creeze niște experiențe spectaculoase de realitate augmentată pentru confortul căminului.

Fiecare kit Magic Leap One Creators Edition conține elementele ilustrate mai jos. Cu o putere de calcul similară cu cea a unui PC Alienware cu o placă video dedicată, partea de procesare a Magic Leap este realizată de un computer extern intitulat Lightpack. Un controller dedicat este de asemenea inclus, dar utilizarea sa este opțională. Cu experiențele AR oferite de Magic Leap poți interacționa cu vocea, cu ochii care sunt urmăriți în permanență sau prin mișcarea capului.

pachet Magic Leap

Printre altele, Magic Leap suportă atașarea permanentă de obiecte reale în mediul virtual, dacă vrei să-ți ”instalezi” un șemineu în sufragerie și să-l găsești acolo și peste trei zile. Este important însă de reținut că varietatea de aplicații de realitatea augmentată care vor fi oferite pentru Magic Leap One Creators Edition va depinde foarte tare de dezvoltatori. Pe de altă parte, Magic Leap include patru microfoane și șase camere externe de înaltă performanță.

În privința prețului de achiziție sau a momentului exact în care gadgetul va ajunge în magazine sau online, nu se cunosc detalii precise. Relevant este însă că nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni. Ochelarii vor fi disponibili în două dimensiuni diferite cu parametrii ajustabili pentru a fi compatibili cu diverse fizionomii și tipuri de cap.

Printr-un set de mici pernuțe ajustabile te vei putea asigura că îți stă confortabil pe nas. În timp, ar trebui să fie disponibil și un model cu dioptrii pentru persoanele cu mici probleme de vedere.