Samsung vine cu cel mai așteptat cadou, dar doar pe aceste telefoane

Samsung vine cu cel mai așteptat cadou, dar doar pe aceste telefoane

Samsung a marcat cum se cuvine acest Crăciun cu un cadou neașteptat pentru numeroși utilizatori din Europa. România va primi în curând.

Samsung a reușit, în ultimii ani, să mai reducă din timpul scurs între actualizările unui telefon. De data aceasta e vorba de Galaxy S9, care deja primește Android Pie în anumite țări din Europa, cum ar fi Germania, Slovacia și chiar Olanda.

Odată cu Android Pie, Samsung trece la noua interfață: One UI. A anunțat-o în noiembrie, când a spus și că Galaxy S9 și Galaxy Note 9 vor fi primele telefoane care să primească noua versiune. Data oficială de lansare era undeva în ianuarie, dar se pare că Samsung a grăbit un pic lucrurile. Asta după ce Galaxy S9 avea deja Android Pie în beta, în anumite regiuni.

Odată cu One UI, Samsung vrea să schimbe modul în care telefoanele cu ecrane mari sunt utilizate. Astfel, telefonul ar trebui să se adapteze la stilul tău de folosire, dar și să împingă cele mai folosite controale în partea de jos, acolo unde e mai ușor să ajungi cu degetul fără mare efort.

În plus, una dintre cele mai bune vești e că telefoanele Samsung vor avea un dark mode așa cum ar trebui. Astfel, dat fiind că acest producător folosește ecrane AMOLED, autonomia ar trebui să crească. Asta la pachet cu ce-a mai făcut și Google pentru ca Android Pie să nu mai consume atât de multă energie.

În ianuarie, Samsung va lansa actualizarea atât pentru Samsung Galaxy S9 Plus, cât și pentru Galaxy Note 9. De-a lungul următorului an vor primi Android Pie alte telefoane din portofoliu, inclusiv cele din seria Galaxy A.

Ar trebui să mai știi că One UI presupune că ai alături un telefon mai „atent” la cum îl folosești și ce ai nevoie. Compania susține că a fost gândit ecosistemul ca să te ajute să te concentrezi pe lucrurile care contează pentru tine. Sigur, e schimbat și designul, dar mai importante sunt funcționalitățile. Cu One UI vei primi informații despre ce ai de făcut, ce întâlniri ți-ai planificat, dar și cum e starea vremii și care sunt știrile importante. A fost regândit și modul în care primești notificări si ce informații îți sunt furnizate constant.

Citește și:
Sursa: The Verge