Dacă ai aceste telefoane Samsung, trebuie să știi cum vor fi schimbate radical

Samsung a întârziat cu actualizarea la Android Pie. Totuși, e de înțeles, dat fiind că a pregătit câteva schimbări importante. Iată ce presupune One UI.

La evenimentul la care a prezentat și telefonul pliabil, Samsung a anunțat One UI. E o interfață nouă pentru telefoanele sale. Prima versiune va fi construită pe Android Pie.

Primele telefoane care sunt deja în programul de beta sunt Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus. Totuși, Galaxy Note 9 e pe listă, iar din ianuarie 2019 toate vor primi actualizare.

Android Pie cu One UI presupune că ai alături un telefon mai „atent” la cum îl folosești și ce ai nevoie. Compania susține că a fost gândit ecosistemul ca să te ajute să te concentrezi pe lucrurile care contează pentru tine.

Sigur, e schimbat și designul, dar mai importante sunt funcționalitățile. Cu One UI vei primi informații despre ce ai de făcut, ce întâlniri ți-ai planificat, dar și cum e starea vremii și care sunt știrile importante. A fost regândit și modul în care primești notificări si ce informații îți sunt furnizate constant.

Totodată, Samsung promite un Night Mode în One UI, astfel încât când folosești telefonul noaptea să nu mai fii orbit de tot acel alb din aplicații. E o veste și mai bună, dacă ții cont că Google recomandă modul acesta pentru sporirea autonomiei.

Din ceea ce a prezentat compania până acum, noua interfață se înscrie în tendința de-a face telefonul să se adapteze utilizatorului. Huawei a promis așa ceva, iar acum Samsung e determinată să livreze ceva mai mult. Cu siguranță va fi vorba și de ceva software cu inteligență artificială, dat fiind că telefoanele de acum sunt suficient de puternice.

Un set nou de pictograme, promisiunea că vei „interacționa natural” și un sistem mai intuitiv de notificări sunt cele mai mari noutăți. Poți vedea cum va arăta interfața pe telefonul tău pe site-ul Samsung.