19 dec. 2018 | 14:57

Huawei aduce Android Pie și pe alte telefoane. Ce modele sunt pe listă

ACTUALITATE
Huawei aduce Android Pie și pe alte telefoane. Ce modele sunt pe listă

Odată cu Mate 20 Pro, Huawei a trecut la Android Pie. Implicit, a trecut și la interfața EMUI 9, iar acum aflăm pe ce alte telefoane o să livreze actualizarea. Din fericire, s-ar putea ca telefonul tău să fie pe listă.

Huawei a anunțat că lansează Android Pie pe P20, P20 Pro și Mate 10 Pro, în Europa. Astfel, o să prinzi mare parte din noutățile de care se bucură cei care au trecut la Mate 20 Pro. Android Pie cu EMUI a fost lansat, în beta, în septembrie și iată că aproape de finalul anului sunt actualizate și dispozitivele premium din 2018.

Versiunile europene ale telefoanelor Huawei P20, P20 Pro şi Mate 10 Pro primesc actualizare sub formă OTA (over-the-air), ceea ce înseamnă că dacă nu ești notificat, te poți duce în meniu să cercetezi dacă nu cumva e o versiune nouă.

Odată cu Android Pie, primești pe telefoanele mai vechi Huawei noul mod de control prin gesturi, dar și îmbunătățiri ale autonomiei și aplicațiilor deschise. Totodată, poți beneficia de o statistică a utilizării telefonului, ca să știi ce-ți consumă mare parte din timpul unei zilei.

Dacă nu ai primit încă actualizarea, ține cont că s-ar putea ca dispozitivele vândute de operatori, blocate în rețea, să primească mai târziu. Astfel, Huawei a început actualizarea pentru cele din piața liberă, dar operatorii, de regulă, adaugă niște zile sau săptămâni de întârziere.

Mai trebuie să știi și că Android Pie va fi trimis către mai multe dispozitive Huawei sau Honor. Astfel, după acest val de actualizări, urmează Mate 10, Honor Play, Honor 10, dar și View 10. Conform informațiilor disponibile la acest moment, Huawei va actualiza, dar abia în 2019, și telefoane mai vechi, cum ar fi Mate 9 (lansat în toamna lui 2016) sau P10 (acesta din urmă a fost lansat în primăvara lui 2017).

Android Pie a fost lansat oficial de Google în octombrie. Telefoanele Pixel, vândute de Google, au fost primele actualizate. Până acum, au mai primit actualizări modelele înregistrate în programul Android One, cum ar fi Motorola One sau Nokia 7.1.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele