De ce chiar vei folosi stylusul care vine cu Samsung Galaxy Note 9

De ce chiar vei folosi stylusul care vine cu Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note s-a remarcat mereu cu un S Pen mai mult sau mai puțin util. În 2018, chiar va fi bun și ar trebui să nu-l pierzi.

Samsung Galaxy Note 9 va fi prezentat oficial pe 9 august. Între timp, au apărut imagini mai bune cu telefonul, dar și o listă cu opțiuni pe care le vei avea pe S Pen. Acel stylus e prezentat încă de la început pe seria Note, dar abia în 2018 va fi cu adevărat util, dincolo de notat ceva și mâzgălit poze.

Din ce știm până acum, Samsung Galaxy Note 9 va avea baterie de 4.000 mAh (cea mai mare din ultimii ani), ecran de aproape 6,3 inci și un nou asistent digital Bixby. Altfel, designul rămâne aproximativ la fel, iar camera foto ar putea fi un pic mai bună decât cea de pe Samsung Galaxy S9 Plus.

Cât despre S Pen, Samsung Galaxy Note 9 primește primul stylus care va fi conectat prin Bluetooth. Cu acest accesoriu vei putea controla muzica de pe telefon și vei putea acționa camera foto (aproape ca o telecomandă). Totodată, poate debloca telefonul (sau să-l țină deblocat), dar și să poată fi folosit de aplicații terțe.

Mai mult, o apăsare lungă pe butonul de pe S Pen va lansa o aplicație pe care tu o alegi (dacă Samsung nu blochează Bixby acolo) și, nu în ultimul rând, vor fi acțiuni pe care le poți personaliza pentru o apăsare simplă sau dublă.

Vestea mai proastă e că Samsung ia în calcul să anuleze seria Galaxy Note și să o integreze în Galaxy S. Mișcarea este evident dintr-un punct de vedere: singura diferență între un Galaxy S9 Plus și Galaxy Note 9 e S Pen, un stylus pe care cei mai mulți utilizatori oricum nu îl folosesc.

Altfel, trebuie să mai știi că prețul va fi de aproape 1.000 de dolari (în zona iPhone X). Telefonul va fi disponibil în magazine din 24 august.