Samsung Galaxy Note 9: preț, specificații și tot ce te interesează

Samsung Galaxy Note 9 este următorul telefon de top al companiei din Coreea de Sud, iar aici vei găsi toate informațiile relevante despre acesta.

UPDATE: Samsung Galaxy Note 9 nu mai are foarte mult timp până la lansare, iar între timp, zvonurile s-au mai adunat, iar unele dintre ele au devenit și certitudini. Spre exemplu, data de lansare a noului smartphone nu mai este o necunoscută. Au fost păreri împărțite despre momentul apariției telefonului: unii au considerat că Samsung va merge pe o lansare clasică, spre final de august, în timp ce alții au crezut că telefonul va fi prezentat publicului chiar și la finalul lunii iulie.

Galaxy Note 9 va fi dezvăluit pe 9 august, în cadrul unui eveniment Unpacked, așa că nu mai ai foarte mult de așteptat pentru noul smartphone. Cu o astfel de lansare, Samsung reușește să se distanțeze mai mult de evenimentul de lansare al celor de la Apple și poate spera la câștiguri ceva mai mari. Tot câștigurile au stat, cel mai probabil, la baza deciziei de a aduce mai repede pe piață flagship-urile. S9 a fost lansat mai devreme ca S8, iar Galaxy S10 ar putea fi dezvăluit chiar în ianuarie.

Samsung Galaxy Note 9 va avea, în premieră, un S-Pen activ. Acesta va avea o conexiune Bluetooth și ar putea deveni mult mai util decât cele anterioare. Va avea un singur buton încorporat, însă stylus-ul va putea fi folosit pentru diverse activități, cum ar fi controlul muzicii.

Noul telefon va veni și cu alte îmbunătățiri. Una dintre acestea e reprezentată de camerele foto, care vor beneficia de senzori ISOCELL Plus. Aceștia au fost prezentați de Samsung la MWC Shanghai și ar trebui să ajute telefonul în cazul unor fotografii făcute în lumină slabă. Ne putem aștepta să vedem poze făcute noaptea care arată chiar mai bine decât cele de pe S9 și S9 Plus.

Telefonul ar putea fi și primul de pe piață care ți-ar putea oferi 1 TB de stocare. Astfel, jumătate din această capacitate ar urma să fie oferită intern, în cazul unei versiuni de telefon cu 512 GB de stocare. Cealaltă jumătate îți poate fi asigurată de un card de memorie cu aceeași capacitate, astfel încât să ajungi la 1.024 GB de stocare pe un telefon, o realizare la care nu te-ai fi gândit acum câțiva ani.


Despre Samsung Galaxy Note 9 am început să scriem, așa cum era de așteptat, încă din vremea lansării lui Note 8, dezvăluit la finalul verii lui 2017. La acea vreme, primul articol despre telefon menționa faptul că smartphone-ul ar putea veni cu senzor de amprentă pe ecran. Ideea este, în continuare, în cărți, însă trebuie să vedem cum se va descurca producătorul cu tehnologia. Cel mai probabil, Samsung este hotărâtă să folosească o tehnologie proprie, în loc să se bazeze pe cea disponibilă deja de la Synaptics.

O știre ceva mai ciudată despre Samsung Galaxy Note 9 vorbea despre folosirea telefonului și ca etilotest. Un brevet înregistrat de către Samsung presupune folosirea S-Pen-ului pentru măsurarea alcoolemiei în funcție de nivelul de alcool din aerul expirat. O mică secțiune a S Pen-ului s-ar roti la 90 de grade, pentru a scoate la iveală senzorul pentru alcoolemie. Citirea se face când telefonul este în funcțiune și când utilizatorul vorbește. Dacă va fi implementat așa ceva pe telefon sau nu, rămâne de văzut. Cert e că ideea e chiar destul de bună și ar scoate în evidență telefonul.

Samsung Galaxy Note 9: conectivitate și specificații

Un aspect interesant cu privire la noul smartphone este cel legat de posibilitățile de conectivitate. Tehnologia 5G se apropie cu pași repezi de realitate, iar primele rețele comerciale disponibile publicului larg ar putea fi lansate chiar în 2019. La acea vreme, Note 9 va fi un telefon încă nou, iar conectivitatea 5G ar fi un punct forte. Samsung ar urma să folosească antene HRC, în loc să se bazeze la fel ca până acum, pe antene LDS. S-ar putea, însă, ca această veste să nu se transpună și în realitate. Conform altor informații, modemul 5G creat de Samsung pentru procesoarele Exynos, de producție proprie, ar putea fi gata abia în 2019, astfel că ar putea să nu fie adus pe Note 9.

Galaxy Note 9 a apărut deja pe Geekbench, în cadrul unor teste benchmark, astfel că putem să ne facem o mică idee despre telefon. Detaliile nu sunt foarte multe, dar știm modelul dispozitivului, SM-N960U. Acesta apare cu un procesor octa-core de la Qualcomm, fără doar și poate modelul Snapdragon 845. Telefonul apare însă doar cu 4 GB de memorie și e improbabil ca Samsung să folosească această valoare. Cel mai probabil vom vedea un telefon cu 6 GB de RAM, ca modelul anterior, sau chiar cu 8 GB. O sursă a afirmat că bateria ar fi ceva mai mare, astfel că ar putea ajunge la 3.850 sau chiar 4.000 mAh.

Dimensiunile telefonului s-ar putea schimba, iar aici vorbim despre o creștere. Dacă display-ul lui Note 8 a avut diagonala de 6,3 inci, Samsung Galaxy Note 9 ar urma să ofere o diagonală a ecranului de 6,4 inci.

Cel mai probabil, Note 9 va împrumuta camera de pe S9 Plus, asta dacă nu cumva Samsung pregătește ceva și mai bun decât sistemul dual cu f/1.4, ideal pentru fotografii în lumină slabă. Pe măsură ce data lansării se va apropia, vor apărea din ce în ce mai multe detalii cu privire la telefon și specificații, așa că vom ști mai bine cu ce avem de-a face.