20 iun. 2018 | 12:47

Cel mai tare telefon Xiaomi, în România. Cât costă alternativa la iPhone X

ACTUALITATE
Cel mai tare telefon Xiaomi, în România. Cât costă alternativa la iPhone X
Xiaomi Mi 8, cea mai bună versiune a telefonului chinezilor.

Xiaomi Mi 8 e un telefon excelent venit direct din China, care intră lejer în orice top actual. Din fericire, e listat și în România, iar prețul nu-i deloc rău.

Xiaomi a reușit să atragă atenția asupra noului său telefon. Nu-i chiar cel mai tare flagship, dar copiază frumos Face ID, cea mai utilă opțiune de pe iPhone X. Xiaomi Mi 8 are un ecran de 6,2 inci cu rezoluție Full HD+, dar este S-AMOLED cu raport de aspect 18,7:9.

În partea de sus există o crestătură, unde este și senzorul de deblocare prin scanarea feței. Mai are, tot pe față, o cameră de 20 megapixeli. 3D Face funcționează, ca pe iPhone X, prin scanarea feței în infraroșu. Telefonul are și un procesor foarte bun, Snapdragon 845, 6 GB de memorie RAM și 64 GB (sau 128 GB) spațiu de stocare. Bateria este de 3.000 mAh.

În România, Xiaomi Mi 8 e disponibil în două versiuni. Prima costă 2.500 de lei și îți aduce pachetul cu 64 GB spațiu de stocare. A doua versiune costă 2.700 de lei și primești 128 GB spațiu de stocare. Ambele au un hardware foarte bun, completat de cele două camere de câte 12 megapixeli. Pe față e una de 20 MP.

Unul dintre atuurile acestui telefon e camera foto, dacă te încrezi în ratingul DxOMark. A înregistrat un scor de 105, ceea ce e o performanță. Totodată, senzorul are pixeli mai mari, dual pixel autofocus și lentilele sunt f/1.8 și f/2.4 (ca pe iPhone X).

Dacă vrei ceva și mai ieftin decât modelele de mai sus, există și o versiune Xiaomi Mi 8 SE. Din păcate, încă n-a fost listată în magazinele din România. Acesta are un procesor Snapdragon 710, ecran de 5,88 inci, cameră foto duală de 12 megapixeli și 5 MP, iar pe față rămâne una de 20 MP.

Noutatea de pe această versiune e acel procesor, care ar fi cu 30% mai bun din punct de vedere al consumului și cu 20% mai performant față de generația precedentă. Ține însă cont și de Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, cel mai bun model dintre toate anunțate anul acesta de chinezi.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele