Top telefoane chinezești: ce-i mai bun de la OnePlus până la Xiaomi

Top telefoane chinezești: ce-i mai bun de la OnePlus până la Xiaomi

Anul acesta a venit cu telefoane chinezești foarte bune. Ba chiar anumite modele reușesc, exemplar, să întreacă iPhone X sau telefoanele Samsung. Așa că uite o listă cu ce-i mai bun.

A fost o vreme în care ai fi putut desconsidera orice telefon chinezesc pe motiv că era o confirmare exemplară a stereotipului „made in China”. Timpurile s-au schimbat, chiar radical aș spune, iar în prezent putem face un top cu telefoane chinezești fără mustrări de conștiință. OnePlus e un exemplu, Xiaomi e altul, iar Vivo închide frumos totul. Dar nu sunt doar acestea.

OnePlus deschide acest top cu telefoane chinezești

OnePlus 6 SilkWhite

Pe cât de frumos a crescut OnePlus, pe atât de necunoscută este povestea ascensiunii. E o companie deținută de Oppo, ceea ce explică și similitudinile între modele. Chiar și așa, de la primul model până în prezent, a livrat telefoane chinezești bune, iar OnePlus 6 e un exemplu excelent.

OnePlus 6 are un procesor Qualcomm Snapdragon 845, un ecran de 6,3 inci Full HD+ AMOLED, două camere foto de 16 și 20 megapixeli, baterie de 3.300 mAh și rulează Oxygen OS, o versiune de Android Oreo cu mici modificări. Sigur, are și încărcare rapidă, dar nu wireless. E disponibil în trei versiuni: 8 GB de memorie RAM cu 128 sau 256 GB spațiu de stocare ori 64 GB cu 6 GB RAM.

Unde nu excelează încă este la calitatea fotografiilor. De la model la model, a rămas cel mai mare minus. Poate n-ar strica pe viitor să aibă și rezistență la apă și praf, pentru că, în prezent, poate rezista doar la stropi, eventual o ploaie, dar fără să garanteze nimeni asta.

Vivo Nex face cinste oricărei liste cu telefoane chinezești

Vivo Nex

Vivo s-a străduit încă de la începutul anului să lanseze un telefon revoluționar, așa că a luat o decizie „radicală”: n-a copiat iPhone X. Vivo Nex are un ecran fără margini, o cameră frontală retractabilă, scanner de amprentă în ecran și un hardware foarte bun.

Vivo Nex are un procesor Qualcomm Snapdragon 845, un ecran de 6,6 inci Full HD+ S-AMOLED, două camere foto de 12 și 5 megapixeli, baterie de 4.000 mAh și rulează Android Oreo cu modificări aduse de producător. Are 8 GB de memorie RAM și 256 GB spațiu de stocare. Există însă și două modele mai ieftine.

Ce are special telefonul e, de fapt, o lipsă. Lipsește crestătura în ecran, care s-a făcut cu acel compromis de-a ascunde camera de selfie în telefon. Pentru cei care vor un ecran imens, nedecupat, acesta e telefonul care face dreptate. Asta pe lângă scannerul de amprentă în ecran, care nu-i cel mai important feature, dar îl are înaintea altora mai importanți (a se citi Samsung sau Apple).

Xiaomi a preluat ideea Apple cu Face ID, dar pe Android

Xiaomi Mi8 Explorer Edition

Cum e vorba de-o listă cu telefoane chinezești, nu lipsesc micile lucruri preluate de la alte companii. În cazul Xiaomi Mi 8 e vorba de Face ID. Nu e prima companie care să încerce astea, și Huawei a încercat, și e un demers lăudabil, pentru că autentificarea facială de calitate e utilă. Altfel, Xiaomi Mi 8 e un flagship cu opțiuni inovatoare, dar nu mai sus decât Vivo. Cel mai important telefon e Xiaomi Mi 8 Explorer Edition.

Ca hardware, Xiaomi Mi 8 Explorer are un procesor Qualcomm Snapdragon 845, un ecran de 6,2 inci Full HD+ S-AMOLED, două camere foto de câte 12 megapixeli, baterie de 3.000 mAh și rulează Android Oreo cu interfața MiUI. Are 8 GB de memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare.

Ca Vivo Nex, și acesta are scanner de amprentă în ecran, capitol la care Samsung pierde în fața acestor telefoane chinezești. Mi 8 Explorer e modelul de vârf al Xiaomi și unul pe care să îl iei în calcul. E o alternativă între iPhone X și Samsung Galaxy S9, de-o parte, și Vivo Nex de alta. Va fi însă disponibil abia din iulie. Pierde însă la capitolul baterie.

Ce alte telefoane chinezești te-ar mai putea interesa

nubia red magic

Cele de mai sus sunt cele recomandabile. Mai sunt însă două modele pe care să le urmărești. Primul e ZTE nubia Red Magic, un smartphone de gaming. Are design ca pentru gameri, dar și hardware pe măsură.

Acest ZTE are ecran de 6 inci IPS LCD Full HD+, Android Oreo cu interfața producătorului, 8 sau 6 GB de memorie RAM cu 128, respectiv 64 GB spatiu de stocare. Camera foto e doar una: 24 megapixeli. Bateria e de 3.800 mAh.

[readmore]

Al doilea model e unul încă nelansat: Oppo Find X. Bine, e prea apropiat de iPhone X cu denumirea și, se prea poate, deloc incredibil de revoluționar. Conform informațiilor de până acum, va avea ecran de 6,4 inci Full HD+, Snapdragon 845, 8 GB de memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare. Acest Oppo va avea și baterie de 3.730 mAh. Se vehiculează că va fi și o versiune cu 256 GB spațiu de stocare. Firesc, două camere foto: 20 și 16 megapixeli.

Dintre toate acestea, OnePlus 6 e deja în România. Foarte probabil, Xiaomi va intra curând. Cât despre celelalte, disponibilitatea e limitată. Lista aceasta servește însă ca exemplu că și producătorii chinezi pot surprinde cu modele bune (și doar parțial copiate după altele sau deloc, în unele cazuri).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: