20 mart. 2018 | 08:00

PUBG a ajuns pe iPhone și Android

ACTUALITATE
PUBG a ajuns pe iPhone și Android

Unul dintre cele mai populare jocuri din ultimul an este acum disponibil pentru mobile. PUBG poate fi jucat pe iOS sau Android.

PlayerUnknown’s Battlegrounds sau PUBG este un joc de tip Battle Royale în care un număr foarte mare de jucători se află în competiție pentru supraviețuire pe o singură hartă. Deși ai fi tentat să crezi că vorbim de un shooter clasic, experiența de gaming a fost atât de diferită de Counterstrike sau Quake, încât a generat foarte mulți fani într-un timp relativ scurt.

Deși a fost lansat inițial pe PC în beta, PlayerUnknown’s Battlegrounds este disponibil de ceva timp și pe console. În încercarea de a-și diversifica și mai mult portofoliul de gameri, Tencent a anunțat că PUBG poate fi jucat pe iDevice-uri și terminale cu Android. În prima fază, jocul va fi disponibil doar în Statele Unite și Canada, dar ar trebui să ajungă și în alte teritorii în următoarele săptămâni.

Ideea este să nu se aglomereze serverele într-un ritm foarte alert, în așa fel încât experiența finală să aibă de suferit. Deși portarea versiunii de PC pe mobile reprezintă o bucurie imensă pentru fanii jocului, surpriza majoră ține de faptul că titlul este gratuit. Nu te costă nimic să ți-l instalezi sau să-l joci.

Acesta anunț referitor la PlayerUnknown’s Battlegrounds vine la câteva zile după ce Epic Games a anunțat că Fortnite va fi disponibil pentru mobile, iar varianta de iOS a ajuns deja în AppStore și poate descărcată pe bază de invitație.

PUBG va putea fi jucat în condiții optime pe orice iPhone începând cu 5S, în timp ce Fortnite este un pic mai pretențios și are nevoie de un iPhone 6S sau mai nou. Va fi interesant de văzut dacă recreează perfect experiența de pe PC, după cum s-au lăudat creatorii popularului joc. Dacă ai un cont de SUA sau Canada pentru iTunes sau Google Play, ți-l poți instala și tu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele