Fortnite Battle Royale ajunge pe iOS și Android, de pe PC și console

Fortnite Battle Royale ajunge pe iOS și Android, de pe PC și console

Jocurile de tip Battle Royale au devenit foarte populare în ultimul an, iar interesul pentru ele este generat de actualizările constante lansate pentru Fortnite Battle Royale și PlayerUnknowns`s Battlegrounds.

Timp de mai mult de un deceniu, shooterele online au împărtășit o serie stufoasă de particularități. Cele mai importante au ținut de spațiul în care se desfășoară acțiunea și de numărul maxim de jucători. Rareori, vedeai jocuri care suportau echipe mai mari de 8 jucători pe o hartă pe care să nu o parcurgi în două-trei minute de la un capăt la altul. Primele jocuri din seria Battlefront au mai relaxat un pic aceste limitări, dar PUBG sau PlayerUnknown`s Battlegrounds le-a desființat complet.

În urmă cu 5-6 ani, părea imposibil să ai 100 de jucători diferiți pe o singură hartă online, încercând să se elimine unii pe alții. Acum, există mai multe titluri care funcționează pe o rețetă similară și toate au fost clasificate ca fiind de tip Battle Royale. Pe lângă PUBG, Fortnite de la Epic Games a câștigat foarte mulți fani în ultima perioadă.

Până acum, nici un joc atât de complex nu a putut fi experimentat pe mobile. Excepție de la regulă se pare că va fi Fortnite. Cei de la Epic Games au promis că vor oferi aceeași experiență de pe PC și console pe iOS și Android. Dacă întregul proiect se materializează, acesta va fi singurul FPS cu până la 100 de jucători simultan pentru platforme mobile.

[readmore]

Oficialii Epic Games au promis că jocul va suporta cross-play și cross-progression cu varianta de PC și PS4. Asta înseamnă că vei intra în joc, iar inamicul tău poate să fie utilizator de iPhone sau posesor de consolă. În plus, dacă vei folosi același cont, toată performanța ta de pe Windows se va păstra atunci când de autentifici de pe smartphone sau tabletă.

Fortnite Battle Royale se va lansa în beta pentru iOS în următoarele săptămâni, urmând ca varianta de Android să mai întârizie câteva luni. În privința iDevice-urilor compatibile, ai nevoie de cel puțin un iPhone 6S sau iPhone SE pentru a-l experimenta. Un iPad Pro, iPad Air 2, iPad Mini 4 sau mai nou sunt de asemenea compatibile.