24 dec. 2017 | 09:56

Playerunknown’s Battlegrounds doboară recorduri de popularitate

Gaming
Playerunknown's Battlegrounds doboară recorduri de popularitate

Numeri pe degete jocurile cu zeci de milioane de jucători, dar Playerunknown’s Battlegrounds reușește să se încadreze în top în mai puțin de un an. 

Nu prea poți să asociezi referințe precum ”fenomen cultural” unor jocuri de PC lansate de mai puțin de un an, dar creatorii PUBG se pare că au făcut o treabă foarte bună la a crea un titlu original care să te încânte atât pe tine, cât și pe toți prietenii tăi pasionați de shootere. Acesta nu este însă un shooter online obișnuit. În fiecare sesiune de gameplay, până la 100 de gameri sunt parașutați pe o insulă și sunt obligați de nevoia de supraviețuire să-și elimine inamicii cu ce găsesc prin preajmă sau cu ce pot să improvizeze.

La bază, creația celor de la PUBG Corporation a avut ca inspirație filmul Battle Royale din 2000, un titlu care va intra în istorie ca definind astfel de jocuri de supraviețuire ca Playerunknown’s Battlegrounds sau Fortnite de la Epic Games. Trecând însă peste rețeta din spate și de faptul că nu are la bază puterea financiară a unui studio puternic ca Blizzard sau Activision, PUBG se poate mândri cu o realizare impresionantă.

Printr-o postare pe Twitter, ni s-a confirmat că Playerunknown’s Battlegrounds a atins pragul de 30 de milioane de jucători. Acest anunț vine la scurt timp după ce jocul a ajuns pe Xbox One și a ieșit din beta atât pe Windows, cât și pe consola Microsoft. În privința evoluției în timp, jocul s-a lansat în beta în luna martie a acestui an. La momentul respectiv, nu se știa când vom avea parte de versiunea finală. Între timp, luna trecută, PUBG a înregistrat 20 de milioane de jucători. Luna aceasta, același prag s-a transformat în 30 de milioane.

Ca referință, Overwatch are peste 30 de milioane de jucători  pe care a reușit să-i strângă în aproximativ 11 luni de la lansare. Clasicul Destiny a atins pragul de 20 de milioane în aproximativ opt luni de disponibilitate. PlayerUnknown`s Battlegrounds va ajunge probabil la 40 de milioane, mai ales că se livrează gratuit cu fiecare exemplar de Xbox One X, iar dezvoltatorul lucrează intens la cea de a doua hartă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele