Acesta e telefonul cu cea mai rapidă încărcare rapidă de pe piață

Acesta e telefonul cu cea mai rapidă încărcare rapidă de pe piață

Încărcarea rapidă e una dintre marile binecuvântări ale unui smartphone, iar producătorii se străduiesc să micșoreze cât mai mult timpul necesar pentru o încărcare completă.

Încărcarea rapidă a devenit un standard, mai ales pentru telefoanele de top, iar producătorii încearcă, fiecare cum poate, să-ți ofere un timp cât mai bun de încărcare. Quick Charge de la Qualcomm este o tehnologie de acest fel destul de răspândită, dar există și alternative; iPhone are propria tehnologie, iar OnePlus e în aceeași situație.

Dash Charge, al celor de la OnePlus, este folosit și de către compania-mamă sub numele de VOOC (Voltage Open Loop Multi-step Constant-Current Charging). Acum, compania a realizat și o versiune îmbunătățită, Super VOOC, iar rezultatele sunt de invidiat.

Oppo Find X Lamborghini Edition are nevoie de doar 35 de minute pentru o încărcare completă. În zece minute, ai o treime de baterie încărcată, după 15 minute ai deja 50% pe indicator, în douăzeci de minute ajungi la 66%, iar într-o jumătate de oră ai o baterie încărcată până la 92%. E chiar la fel de rapidă pe cât se laudă Oppo că ar fi. Bateria telefonului nu e nici ea cea mai mică, are 3.400 mAh.

În același timp în care Oppo Find X Lamborghini se încarcă complet, OnePlus 6 reușește să ajungă la 60% din capacitate. Poate că ți se pare lent, dar până la Super VOOC, aceea era cea mai rapidă încărcare disponibilă pe piață.

Super VOOC este o soluție end-to-end care are nevoie de o baterie specială pentru a funcționa. Bateria lui Find X Lamborghini e împărțită în două celule de câte 1.700 mAh, astfel că poate beneficia de o capacitate de încărcare dublă. În paralel, încărcătorul e capabil să ofere 10 volți la un amperaj de 5 A. Nici telefonul și nici încărcătorul nu se încălzesc foarte tare în timpul folosirii, astfel că ai parte de un avantaj suplimentar.

Citește și:
Sursa: theverge.com