Nokia 6 (2018) a fost lansat. Ce noutăți aduce telefonul

Nokia 6 (2018) a fost lansat. Ce noutăți aduce telefonul

Nokia 6 (2018) a fost dezvăluit în urmă cu puțin timp de către HMD Global, iar telefonul aduce câteva noutăți față de modelul anterior.

HMD Global mai are de anunțat câteva telefoane din primul line-up, pentru a-și completa portofoliul cu toate cifrele necesare, însă totodată începe să lanseze și smartphone-uri din a doua generație, care aduc noutăți importante.

Unul dintre telefoanele de acest fel e Nokia 6 (2018), despre care am mai scris în repetate rânduri și a cărui lansare era destul de aproape. Se pare că lucrurile s-au mișcat mai rapid decât credeam, astfel că telefonul a fost dezvăluit în întregime.

Nokia 6 (2018) vine cu un ecran IPS LCD, cu diagonala de 5,5 inci, care rămâne, însă, la raportul de aspect de 16:9. Ai parte de rezoluție Full HD, pe de altă parte. Procesorul telefonului este mai puternic decât al modelului anterior: beneficiezi acum de un Snapdragon 630, care are opt nuclee și care operează la 2,2 GHz. De asemenea, ai la dispoziție și 4 GB de memorie RAM pentru telefon.

Smartphone-ul din a doua generație vine dotat tot cu Android 7.1 Nougat, însă acesta va primi Oreo destul de repede, așa cum se întâmplă și cu celelalte telefoane Nokia.

De data asta, Nokia 6 (2018) vine cu încărcător de tip USB-C, adaptat trendului actual. În plus, ai parte și de o baterie de 3.000 mAh. Camera, în schimb, nu suferă nicio modificare față de modelul anterior. Camera principală are un senzor de 16 megapixeli, în vreme ce camera pentru selfie-uri vine cu un senzor de 8 MP.

Ultima schimbare importantă pentru Nokia 6 (2018) este senzorul de amprentă, care a fost mutat pe partea din spate, pentru a reduce dimensiunea marginii de jos a telefonului. Astfel, smartphone-ul e cu 5mm mai scund.

Varianta de 32 GB costă 190 de euro la precomandă, în timp ce varianta de 64 GB costă 215 euro. Vânzările propriu-zise vor începe în data de 10 ianuarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: gsmarena.com