Telefoane Nokia: Lista completă a noilor terminale pe care le poți cumpăra

Brandul de telefoane Nokia a revenit în forță, noile terminale acoperind o mulțime de bugete, oferind în schimb o experiență de Android pur.

Nokia a dat greș când a pariat pe Microsoft și pe sistemul de operare Windows pentru telefoane mobile, astfel că a pierdut câțiva ani din bătălia pentru clienți. Android și iOS s-au dezvoltat mult în timpul în care Nokia a rămas în urmă, cu toate că unele terminale au fost bine primite de către clienți. Într-un final, eșecul a fost asumat iar telefoanele din seria Lumia au fost trase pe linie moartă, însă asta n-a adus sfârșitul complet al brandului.

O parte din echipa originală a companiei s-a regrupat sub numele de HMD Global, preluând brandul Nokia, pe care l-au adus acum pe piață. La momentul scrierii acestui articol, compania are pe piață trei smartphone-uri și un telefon clasic, iar detalii despre acestea, dar și despre următoarele modele planificate, avem mai jos, în ordinea numerelor de pe tricou. În plus, pe măsură ce portofoliul se extinde și modelele prezise din această listă își fac apariția, pagina va fi actualizată cu noi informații.

Telefoane Nokia de bază: modelele 2 și 3

Nokia 2 este modelul entry-level al companiei și vine cu specificații de bază, cel puțin din câte știm până acum. Telefonul ar urma să aibă un ecran de 4,7 inci cu rezoluție HD, cu taste pe ecran, astfel încât raportul dintre ecran și suprafața telefonului să nu fie unul foarte scăzut. Procesorul ar putea fi un Snapdragon 210, iar la capitolul memorie RAM putem spera la 2 GB, având în vedere că mai toți marii producători au făcut trecerea către această valoare și pentru telefoanele ieftine. Bateria ar urma să fie vedeta lui Nokia 2, deoarece ar trebui să aibă o capacitate de 4.000 mAh, ceea ce s-ar traduce într-o autonomie de invidiat, având în vedere restul specificațiilor. Smartphone-ul ar urma să se lanseze în luna noiembrie.

Nokia 3 este tot un model low-end, însă acesta este deja disponibil pe piață, iar noi am scris un review despre acesta aici. Nokia 3 are la bază un procesor quad-core de 1,4GHz, modelul Mediatek NT6737, la care adăugăm 2GB de memorie RAM. Ecranul IPS LCD are diagonala de 5 inci și rezoluția de 1.280 x 720 pixeli, în vreme ce camera foto principală a telefonului are un senzor de 8MP și filmează la 720p. Și camera secundară are tot un senzor de 8MP. Bateria are o capacitate de 2630mAh. Telefonul Nokia 3 apare în oferta eMAG și poate fi găsit AICI

Telefoane Nokia mid-range: 5 și 6

Între noile telefoane Nokia avem și modelul 5, care se adresează segmentului mid-range. Smartphone-ul vine cu un ecran IPS LCD de 5,2 inci și rezoluție de 1.280 x 720 pixeli, în timp ce procesorul este un Snapdragon 430, care lucrează alături de 2 GB de memorie RAM. Smartphone-ul are o cameră foto de 13 megapixeli, cu f/2,0. Bateria are o capacitate de 3.000 mAh, iar telefonul este disponibil în patru variante de culori. Toate detaliile despre Nokia 5 sunt disponibile și la eMAG, telefonul fiind disponibil AICI.

Modelul 6 este un alt smartphone mid-range din noua gamă de telefoane Nokia, dar acesta vine cu câteva îmbunătățiri față de numărul 5. Smartphone-ul aduce un ecran mai mare, cu diagonala de 5,5 inci, care vine cu o rezoluție superioară modelelor anterioare, de 1.920 x 1.080 pixeli. Procesorul este același cu cel de pe modelul 5, fiind un Snapdragon 430, iar memoria RAM este variabilă, punându-ți la dispoziție 3 sau 4 GB de memorie, alături de 32 sau 64 GB de spațiu de stocare. În prima variantă, telefonul este disponibil AICI, iar pentru a doua variantă trebuie să faci click AICI.

Modele de top: Nokia 8 și 9

Nokia 8 este smartphone-ul de top al companiei și s-a lansat de curând și în România. Telefonul vine cu specificații premium, însă are un preț mai scăzut decât al marilor competitori de pe piață. Smartphone-ul vine cu un ecran de 5,3 inci și rezoluție de 2.560 x 1.440 pixeli, dar și cu protecție Corning Gorilla Glass 5. Telefonul are un sistem de camere foto duale, fiecare senzor având 13 MP și sisteme optice Carl Zeiss, o firmă consacrată pentru parteneriatele din trecut cu Nokia. Nokia 8 vine cu 4 GB de memorie RAM și 64 GB de spațiu de stocare sau 6 GB de RAM și 128 GB de spațiu de stocare. Poți găsi smartphone-ul AICI.

Nokia 9 este încă un telefon în stadiul de proiect, cu toate că am avut ocazia să vedem imagini render cu acesta. Smartphone-ul are un ecran fără margini laterale și cu bezeluri subțiri sus și jos, iar ecranul ar trebui să fie ceva mai mare decât pe Nokia 8, fără să treacă de 5,5 inci. Ne putem aștepta la aceeași rezoluție de 2.560 x 1.440 pixeli, dar și la un procesor de top, modelul Snapdragon 835. Și acest smartphone va avea o cameră foto duală, cu elemente optice Carl Zeiss. Așteptăm cu interes și restul detaliilor despre viitorul flagship al companiei.

Clasicul readus în lumina reflectoarelor: Nokia 3310

Nokia 3310 este, cel mai probabil, telefonul emblematic al companiei și unul dintre cele mai populare telefoane din lume, cu peste 126 de milioane de unități vândute. Cei de la HMD Global au mizat pe această popularitate și au adus pe piață un Nokia 3310 adaptat vremurilor moderne, fără să facă saltul în categoria telefoanelor inteligente.

Telefonul vine cu ecran color, cu diagonala de 2,4 inci și rezoluție de 320 x 240 pixeli, în vreme ce camera foto are senzorul de 2 megapixeli, iar bateria are capacitatea de 1.200 mAh.

Nokia 3310 se lansează și într-o variantă cu modem 3G, iar acest model are dimensiuni ceva mai mari decât ale generației anterioare, astfel că volumul telefonului este cu 13,29%. Noul Nokia are parte de un redesign care ține cont de aspectul ergonomic, astfel că tastele sunt ceva mai distanțate unele de altele, pentru ca experiența de scris să fie mai bună. Nokia 3310 poate fi găsit AICI.