Cele mai groaznice moduri și situații în care poți muri

Cele mai groaznice moduri și situații în care poți muri

Moartea înspăimântă pe oricine la un moment dat, dar nu decesul în sine e terifiant, ci modul în care mori. Cercetătorii au gândit cele mai groaznice moduri în care poate muri un om.

Cu toții murim în cele din urmă. Este legea fundamentală a naturii, care completează ciclul vieții. Există însă moduri îngrozitoare prin care poate surveni decesul. Ce te-ar putea înspăimânta cel mai tare este durerea sau modul macabru în care ți-ar putea fi distrus corpul.

Să fii blocat într-un lift în picaj

Oamenii de știință spun că există o șansă infimă de a supraviețui impactului zdrobitor al unui lift, dacă te lungești pe spate pe podeaua ascensorului. Dar e puțin probabil că oricare dintre noi ar mai apuca să facă asta în acele momente.

Atunci când liftul se izbește violent de sol, iar tu te afli încă în picioare, întreaga parte inferioară a corpului tău este zdrobită din cauza impactului. Organele interne sunt sfârtecate, dar capul are mari șanse să rămână mai puțin afectat. Asta înseamnă că ești suficient de conștient cât să-ți vezi măruntaiele amestecate cu mormanul de fiare. Da, e macabru!

Safismul, una dintre cele mai groaznice metode de execuție

Safismul a fost o metodă de execuție lentă prin tortură folosită în Imperiul Persan. Corpul condamnatului era scufundat într-o barcă sau între niște bușteni, aflați în apă, în timp ce capul și memebrele erau la suprafață.

Erai apoi pus la dietă cu lapte și miere. Te întrebi cum poate fi asta o tortură? Ei bine, erai îndopat cu miere și lapte până când te îmbolnăveai de diaree. Materiile fecale erau eliminate în apa în care stăteai. Atât mierea, cu care erai uns, cât și dejecțiile atrăgeau insecte care începeau să-și depună ouăle în sau pe corpul tău. În cele din urmă, erai mâncat de viu de larvele acelor insecte.

Să fii pulverizat de o stea neutronică

Steaua neutronică e o rămășiță a colapsului gravitațional al unei stele într-o supernovă. E puțin probabil să intri în contact cu o stea neutronică, dar dacă ar fi să presupunem, corpul tău ar suferi într-un mod îngrozitor. Odată atras de stea, cazi într-o stare permanentă a câmpului gravitațional, care e atât de intens, încât corpul tău este rupt în bucăți.

Chiar dacă nu mori din această cauză, radiațiile și magnetismul emanate de stea îți vor veni de hac. Corpul tău este dezintegrat la nivel atomic și molecular, până ce devii un nor de plasmă în compenența stelei neutronice.

Să cazi în Groapa Marianelor

Sigur, e impropiu spus cădere. Groapa Marianelor este considerată cea mai adâncă fosă oceanică de pe planetă, din cele cunoscute. Are o înfricoșătoare adâncime de 11.022 metri și niciun om nu ar putea supraviețui pentru mult timp acolo, nici într-un echipament special.

Dacă nu-ți vin de hac creaturile ciudate din adâncuri, presiunea apei cu siguranță te va zdrobi ca pe un chips de cartof. Fiecare centimetru pătrat de pe corpul tău va fi presat cu atâta forță, încât oasele și organele, inclusiv craniul, vor fi zdrobite.

Moartea prin crucificare

Pentru creștini, crucificarea e mereu asociată cu Iisus, dar aceasta era o metodă de execuție prin tortură foarte utilizată în Imperiul Roman. Chiar dacă sună îngrozitor să-ți fie bătute cuie în mâini și picioare și să fii lăsat atârnat de cruce la soare, sângerând, nu acestea ți-ar provoca moartea.

Mâinile întinse și greutatea care se resimte în închieituri, îți deformează cavitatea toracică, umerii și implicit, plămânii. Începi să te sufoci, iar umerii ți se dislocă din ligamente treptat. Este o moarte lentă și extrem de dureroasă.

Moartea prin deshidratare

Mulți cred că atunci când ești izolat în mijlocul mării sau într-un deșert, dezhidratarea te omoară rapid, dar, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Moartea prin deshidratare este uneori extrem de lentă. Abia după șase zile de chin coprul tău începe să cedeze din cauza lipsei apei.

Când corpul nu mai e hidratat pe cale naturală, începe să-și extragă apă din alte părți ale organismului, cum ar fi organele. Cel mai hidratat organ din corpul uman este creierul, iar când acesta e stors și de ultima picătură de apă și cum el controlează tot, deja îți poți lua adio de la viață. Desigur, nu vei mai fi conștient să faci asta. Delirul va fi atât de mare, încât nici nu vei realiza că mori, simți doar chinul.

Să fii ars de viu

Moartea prin ardere este mai groaznică decât ai crede. Creierul tău este lovit puternic de stimuli multipli care te înnebunesc de durere. Arsura este de multe ori mai rea decât durerea, iar cea provocată flăcări e de neîndurat. Pielea ți se exfoliază sau se topește, mușchii încept să ardă ca hârtia, iar organele interne fierb, la propriu în interiorul tău, sau se descompun.

Când focul ajunge la cap, părul este primul care se pârjolește, apoi pielea se topește și simți, încet, încet, cum îți fierb ochii ca niște ouă. Orbirea intervine treptat, iar gâtul tău e într-o stare atât de degradată, încât nu mai poți scoate niciun cuvânt. De fapt, căile respiratorii sunt topite, uscate și nici nu mai poți respira.

Moartea prin privare de somn

Da, lipsa somnului te poate ucide. Și într-un mod îngrozitor. Studiile arată că un om nu poate sta treaz mai mult de 11 zile, iar când la finalul perioadei, corpul tău intră în colaps total. Oboseala cronică determină creșterea tensiunii arteriale, a pulsului, devii agitat, ai o stare permanentă de nervozitate, devii confuz, nu mai judeci bine și începi, treptat să delirezi și să ai halucinații.

chiar dacă te hrănești, fără somn, corpul nu poate supraviețui, iar epuizarea îți afectează organele vitale și sistemul imunitar. Dacă organismul nu trece periodic prin starea de somn, corpul devine intolerant și la durere. Moartea survine în special din cauza disfuncționalității creierului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ranker