Toate modurile îngrozitoare în care poți să mori pe alte planete

Toate modurile îngrozitoare în care poți să mori pe alte planete
Sursa foto: NASA

Deși fotografiile cu spațiul ne inspiră pace și calm, iar filmele SF cu alte planete ne fac curioși și entuziasmați, realitatea este una mult mai neplăcută.

Spațiul cosmic nu este atât de prietenos pe cât ar părea la suprafață. De fapt, locurile cele mai interesante din Sistemul Solar sunt și cele mai periculoase. Dacă vrei să afli în câte moduri poți muri în spațiu, lista asta este ceea ce cauți.

Furtunile cu cioburi de gheață de pe Neptun nu sunt cele mai frumoase

Neptun se află foarte departe de Soare – atât de departe încât durează 165 de ani pentru a face înconjurul astrului. Distanța față de Soare face din Neptun un gigant din gheață. Acolo, atmosfera este făcută din apă și cioburi de gheață. Mai mult, vânturile de pe Neptun ajung la 1.126 de kilometri pe oră. Cu așa o viteză. vântul în sine ar fi suficient să te distrugă. Ploaia cu cioburi de gheață este un simplu bonus morbid.

Venus te va zdrobi, sufoca și incinera în timp record

Atmosfera groasă a planetei Venus cuprinde gaze toxice și temperaturi și presiuni extreme. Temperaturile de suprafață sunt de 471 de grade Celsius, iar temperaturile aerului sunt de 90 de ori mai mari decât pe Pământ. Dacă asta nu este de ajuns, mai sunt și câmpiile de lavă.

În felul acesta, Venus te-ar zdrobi, sufoca și incinere în mai puțin de 10 secunde – asta dacă nu te distruge acidul sulfuric din atmosferă înainte.

Vânturile de pe Saturn te-ar rupe în bucățele

De la distanță, nimic nu pare mai pașnic decât Saturn, cu inelele sale și culorile blânde. Cu toate astea, vânturile de pe Saturn ajung undeva la 1.800 de kilometri pe oră. Așadar, presiunea imensă nu va avea timp să te facă să implodezi, pentru că vântul deja te va fi rupt în bucățele.

Pe Jupiter poți fie să faci implozie, fie să fii electrocutat de furtuni

Pe Jupiter oamenii pot muri în mai multe moduri îngrozitoare. Pamenii de știință cred că hidrogenul lichid din oceanul de pe Jupiter este sub atât de multă presiune încât electronii sunt storși din atomi și lasă în urmă un lichid plin de electricitate, care ar putea să ucidă o persoană imediat.

Mai este însă și furtuna care durează de 400 de ani și care este de trei ori mai mare decât Pământul. Se învârte la viteze de 120 de metri pe secundă și încălzește planeta la temperaturi de 1.325 grade Celsius. Așadar, pe Jupiter poți fie să faci implozie de la presiune, fie să mori electrocutat de apă. fie să fii răpus de cea mai mare furtună din Sistemul Solar.

Una dintre lunile lui Jupiter e un soi de bombă nucleară făcută din lavă

Io, una din lunile lui Jupiter, este corpul ceresc cu cea mai mare activitate vulcanică din Sistemul Solar. Mai exact, este acoperită de lavă topită și vulcani enormi, iar jeturile de magmă țâșnesc până la 321 de kilometri în sus. Dincolo de iadul vulcanic, Io are lacuri de sulf topit, curenți electrici masivi și cantități imense de radiații – iar asta pare combinația letală pentru orice formă de viață.

Pe Mercur vei fi întâi înghețat, apoi prăjit

Pe Mercur, temperaturile au variații extreme. Fața îndreptată spre Soare are temperaturi de 426 de grade Celsius, pe când cealaltă față ajunge să aibă -178 de grade Celsius. Așadar, dacă lipsa unei atmosfere de pe această planetă nu te va ucide, faptul că întâi vei îngheța, apoi vei fi prăjit sigur o va face.

Incinerat instantaneu de Soare

Suprafața Soarelui are temperaturi care ajung undeva la 5.537 de grade Celsius. Dacă, prin absurd, ai putea să stai pe Soare – ceea ce e imposibil, dacă luăm în considerare că este o minge imensă de gaz, nu o planetă solidă, căldura te-ar dezintegra imediat.

[readmore]

Ulterior, particulele rămase ar fi împrăștiate de vânturile solare.

Cumva, pe Pământ morțile sunt cele mai dureroase

În cazul morții pe alte planete, decesul este unul îngrozitor, dar măcar este rapid. Pe planeta noastră lucrurile stau altfel. Morțile sunt lente, din cauza bolilor, torturii, poluării, sărăciei și nu numai. Până și morțile considerate rapide, precum decapitarea, sunt mai dureroase, pentru că durează mai mult decât zdrobitul, sufocatul și incineratul de pe Venus.

Citește și:
Sursa: Ranker