Mercedes vrea să dea lovitura cu mașini electrice pline de tehnologie

Mercedes vrea să dea lovitura cu mașini electrice pline de tehnologie

Mercedes vrea să-și înnoiască gama de modele cu versiuni electrice, dar are un plan foarte ambițios. Mercedes ar putea deveni lider pe piață cu noile mașini electrice.

Până în 2020, cei de la Mercedes vor să scoată pe piață nu mai puțin de zece modele electrice. Planurile s-ar putea însă concretiza mai curând decât ai crede. Gigantul auto vrea să dezvolte o Clasă S numai cu vehicule electrice, pe care o va numi EQ S.

Momentan nu au fost dezvăluite detalii despre noul sedan EQ electric, dar s-ar putea să devină un serios competitor cu Tesla Model S. Noua clasă EQ va folosi o baterie „total diferită” decât cele deja disponibile pe modele Mercedes actuale. E și normal, de altfel, acând în vedere că Mercedes plănuiește lansarea unui model de lux, a cărui funcționalitate va depinde în totalitate doar de o sursă electrică.

Cel mai entuziasmat este CEO-ul companiei, Dieter Zetsche, care a spus că „toate vechicuele vor fi electrice”. Totuși, să faci un plan e una și să-l și pui în aplicare e altceva.

Și nu trebuie să uităm că Mercedes nu e singura companie care vede o bună oportunitate în mașinile electrice. Volvo plănuiește să scoată pe piață câte o versiune electrică pentru fiecare model prezent. Și Audi vine tare din urmă. Audi și-a prezentat deja modelul electric Vision Gran Turismo, la o cursă de Formula E în Roma.

În interviul acordat publicației Bloomberg, Zetsche a recunoscut că nu se ferește de cooperarea cu parteneri din China ca BAIC Motor.

Clienții fideli și admiratorii Mercedes sunt curioși să vadă cum are de gând celebrul brand auto să se adapteze noului trend cu mașini electrice. Așteptările sunt mari pentru că vorbim de o marcă de top, recunonscută în întreaga lume de decenii. Dacă va reuși să scoată modele electrice la fel de performante ca sedanurile actuale, atunci nu-și va dezamăgi consumatorii.