Unde încarci mașini electrice în București ca să nu rămâi fără energie

Unde încarci mașini electrice în București ca să nu rămâi fără energie

Viitorul este electric și tot mai mulți români se reorientează către mașini electrice. În ultima perioadă, în București, au apărut tot mai multe stații de alimentare pentru ele.

Încărcarea unei mașini electrice poate dura de la mai puțin de o oră până la opt – 10 ore, în funcție de mașină și de priză.

Așa cum era de așteptat, Bucureștiul este orașul cu cele mai multe stații de încărcare electrice din România: peste 100. Cei ce merg cu mașina electrică trebuie să știe exact unde sunt acestea situate întrucât riscă să rămână fără curent pe drum.

Șoferii cu mașini electrice ar trebui să mai știe că unele dintre acestea nu sunt în locuri publice (cele ce apar cu culoarea portocaliu) sau sunt oferite de anumite persoane fizice, care trebuie să fie contactate în prealabil. Atenție însă. Unele dintre stațiile de încărcare au review-uri foarte proaste și sunt de evitat. Harta stațiilor din București poate fi consultată aici.

Viitorul este electric și tot mai mulți români se reorientează către mașinile alimentate la priză. În ultima perioadă, în București, au apărut tot mai multe stații de alimentare pentru mașini electrice, iar încărcarea poate dura de la mai puțin de o oră până la 8-10 ore, în funcție de mașină și de priză.

Harta

În susținerea acestui demers, Guvernul a elaborat o strategie prin care peste doar trei ani, în România vor fi cel puţin 1.000 de puncte de alimentare a maşinilor cu combustibili alternativi. 166 dintre cestea vor fi amplasate în oraşe, iar restul pe şosele.

Totodată, de la 1 ianuarie 2019, proprietarii sau administratorii de spații comerciale sau birouri care detin mai mult de 100 de locuri de parcare vor fi obligați din 2019 să instaleze puncte de reîncărcare pentru cel putin 1% din locurile de parcare respective.

Altfel, potrivit unui proiect de lege aprobat în vara anului 2017, Primăria Capitalei va amenaja 30 de statii de alimentare pentru masini electrice, cu 74 locuri de parcare. Stațiile de încarcare vor fi amenajate în urmatoarele locatii: Parcaj Tonița, Charles de Gaulle, Parcaj Opera, Parcaj Pescarus, Parcaj Soseaua Nordului, Parcaj Expoziției, Bucur Obor, Doamna Ghica, Academiei, Biserica Enei, Chiristigiilor, Matei Millo, Aviatorilor, Lipscani, Horoscop, Maria Rosetti, Palatul de Justiție, Lido, Parc Herăstrău (actual Regele Mihai I), Decebal, Piața Amzei, Piața Victoriei, Calea Plevnei, Primăria Capitalei.

PlugShare, aplicația destinată șoferilor mașinilor electrice

PlugShare este o aplicație necesară posesorilor de automobile electrice, un fel de hartă interactivă a tuturor stațiilor de încărcare disponibile nu doar în București, sau în România, ci în întreaga lume.

[readmore]

Aplicația este accesibilă pe orice terminal, de la desktop, laptop, tabletă și până la telefon.

Ce trebuie să faci pentru o autonomie îndelungat pe o mașină electrică

Sunt câteva sfaturi de care orice șofer trebuie să țină cont pentru o autonomie îndelungată: să păstreze o viteză constantă, să utilizeze la maxim capacitățile regenerative ale automobilului electric, să limiteze bagajele și să folosească anvelope destinate fiecărui sezon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: