Tesla cheamă în service zeci de mii de mașini cu probleme

Tesla cheamă în service zeci de mii de mașini cu probleme

Tesla Model S e o mașină de încredere, în general, însă compania producătoare a luat decizia de a rechema zeci de mii de automobile în service.

Producătorul american spune că este vorba de mașini produse înainte de aprilie 2016, iar numărul vehiculelor care ar putea fi afectate se ridică la 123.000. Mașinile rechemate în service sunt de pe întregul mapamond.

Problema pe care o au mașinile Tesla Model S este la servodirecție, însă producătorul i-a informat pe clienți prin intermediul unui mail că decizia de rechemare este una proactivă. În plus, niciun alt model al companiei nu este afectat. Mai mult, niciun incident legat de problema la servodirecție nu a fost raportat până în prezent.

Rechemarea de acum are cea mai mare anvergură de până acum. Până în acest moment, 90.000 de mașini au fost rechemate în service din cauza unor probleme cu o centură de siguranță, în 2015. De asemenea, în 2017, 53.000 de Model S și Model X au fost rechemate în service, din cauza unei probleme cu frâna de parcare.

Într-un email, Tesla susține că a observat ”coroziune excesivă în cazul unor șuruburi din sistemul de servodirecție”, dar că problema este mai des întâlnită în climatele reci, unde este folosită sare pentru deszăpezire.

”Dacă șuruburile cedează, șoferii vor putea să conducă în continuare mașinile, dar vor trebui să manevreze volanul cu mai multă forța, din cauza pierderii sau reducerii asistenței servo”, arată Tesla într-un mail. Aceștia adaugă că această problemă aduce probleme îndeosebi la viteze mici sau când se încarcă o parcare paralelă. La viteze mari, pe de altă parte, controlul mașinii nu este afectat, deoarece e nevoie de o forță foarte mică pentru a ajusta direcția.

Tesla spune că posesorii nu trebuie să-și țină mașinile în garaj dacă n-au întâmpinat astfel de probleme. În plus, aceștia vor informa clienții când pot merge în service, unde vor avea de așteptat aproximativ o oră pentru rezolvarea problemei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: theverge.com