Elon Musk construiește o altă baterie puternică marca Tesla

Elon Musk construiește o altă baterie puternică marca Tesla

Abia a trecut o lună de când Tesla a construit cea mai mare baterie din lume în mai puțin de 100 de zile, că are deja alte planuri. Tesla va colabora din nou cu parcul eolian Neoen pentru a crea un sistem de baterii Powerpack, tot în Australia.

Cea mai mare baterie din lume aparține tot de Tesla și a fost testată deja cu succes. Compania va avea încă o colaborare pentru a construi un nou sistem în sud-estul Australiei. Mass-media australiană a raportat că Tesla a câștigat cu succes contractul pentru a construi un sistem de baterii de 20 MW, care să susțină parcul eolian de 204 MW de la Bulgana Green Power Hub.

Deși este mult mai mic decât proiectul din sudul Australiei, acesta este încă un pas măreț al companiei, din care ambele părți au de câștigat. Franck Woitiez, directorul general Neon, spune că performanța celei mai mari baterii din lume este remarcabilă. Bateria Bulgana va furniza, în primul rând, energie pentru fermele din jur, dar nu numai.

Echipa are un calendar mult mai lejer decât proiectul sud-australian pe care Musk l-a vrut în doar 100 de zile. Noua baterie victoriană este planificată să fie gata în aproximativ 18 luni.

Implicarea lui Tesla în sectorul energetic al Australiei de Sud a începută după ce statul a cunoscut eșecuri de putere energetică la scară largă din cauza vremii severe în vara anului 2016. Tesla s-a lăudat că ar putea remedia problemele energetice ale Australiei de Sud în 100 de zile sau soluția ar fi gratuită. După ce a primit 91 de propuneri din partea furnizorilor de energie din întreaga lume, Guvernul australian de sud a acceptat propunerea Teslei. Sistemul Powerpack de 100 MW/129 MWh a fost gata la 1 decembrie 2017. În timp ce Tesla a reușit să-și mențină promisiunea, nu putem spune același lucru și despre producția propriei mașini.

Compania întârzie din ce în ce mai mult producția pe modelul Tesla 3. Aceste întârzieri în producție au un impact asupra consumatorilor. În timp ce Tesla este în continuare cel mai important vânzător de vehicule electrice din Statele Unite, concurența nu se lasă.

Tesla a raportat vânzări de 101.312 vehicule în 2017, o creștere de 33% fata de 2016. Dar Chevrolet Bolt EV iși face simțită prezența pe piață în mod constant. Chevrolet a raportat că a vândut 23.297 de automobile în 2017. Deși acest număr nu a atins obiectivul companiei de 30.000 livrări pentru anul trecut, cifrele sunt încă bune pentru o mașină care a fost lansată la nivel național doar în august.

Citește și: