Cum ar fi arătat în trecut mașinile pe care le admiri în prezent

Cum ar fi arătat în trecut mașinile pe care le admiri în prezent

Mașinile prezentului sunt considerate apogeul istoriei automobilismului, însă modelele retro încă sunt populare. Dar, cum ar fi să-ți imaginezi cum ar fi arătat în urmă cu 40 de ani mașinile de acum?

Cu siguranță știi că toate mașinile de acum au “strămoși” mai vechi sau mai noi, dar artistul olandez Rubens Oons îți prezintă o altă abordare. Dacă prezentul se inspiră din trecut, cum ar fi dacă întreg prezentul s-ar întoarce în trecut?

Autocar prezintă ideea genială de a transpune designul anumitor mașini cunoscute din prezent, în concordanță cu mentalitățile și gusturile din perioada anilor 50 – 80, fără a se depărta prea mult de la forma din prezent.

Audi R8 în 1980

audi

Cei de la Audi și-au dorit întotdeauna să cocheteze cu producție de mașini sport, numai că nu au reușit mereu să atragă atenția. Modele ca Le Mans și R8 au făcut o impresie bună, dar Porsche le-a luat-o mereu înainte. Iar când a apărut Porsche 911 în anii ‘70, aceasta a cules toți laurii și nimeni nu s-ar mai fi uitat la mașinile sport Audi.

Dar, acest R8 în varianta unei versiuni retro, din anii ‘80 e mai mult decât reprezentativă. Audi s-a priceput cel mai bine să împrumute design și specificații tehnice de la alți producători, așa că nu ar fi fost de mirare ca în 1980, Audi R8 să semene izbitor de mult cu un Lamborghini.

Mercedes Clasa A în 1955: Mercedes 119

mercedes

Pe la mijlocul anilor ‘50, Germania încă se refăcea după efectele dezastruoase ale războiului, așa că nemții de la oraș fie se deplasau pe biciclete, fie cu acele cutii pe roți, BMW Isetta. Dar, când Mercedes a făcut un pas în față, lucrurile s-a schimbat în lumea auto. Dar, ce-ar fi fost dacă Clasa A ar fi apărut încă de pe-atunci. Iată mai sus cum crede Rubens că ar fi arătat un Mercedes 119: o hibridizare între VW Beetle și Mercedes 180.

Peugeot 1007 în 1955

peugeot

Peugeot a fost și încă este unul dintre cei trei mari producători auto din Franța, dar Peugeot, este un fel de Mercedes al francezilor. Este recunoscută pentru modelele sale mai stilate, unele dintre ele aproape luxoase.

Dacă știi cum arată Peugeot 1007, acel model ciudat cu uși glisante, atunci n-o ți să pară prea ieșit din comun acest Peugeot 103 gândit pentru anii ‘50.

Alfa Romeo MiTo în 1960

alfa romeo

Alfa Romeo a fost dintotdeauna un producător care acordă atenție deosebită designului și aproape niciodată nu și-a dezamăgit clienții. Dar Acest Alfa Romeo Gina inspirat din modelul Alfa Romeo MiTo seamănă mai degrabă cu un Mini retro.

Porsche Cayenne în 1972

porsche cayenne

Dacă n-ar fi atât de mare și dacă n-ar avea specificațiile tehnice caracteristice, n-ai zice că Porsche Cayenne este un crossover. E ca o mașină sport supradimensionată, dar altfel ar fi stat lucrurile în 1972, dacă Porsche Cayenne ar fi fost conceput încă de atunci.

Range Rover Evoque în 1979

range rover evoque

Timp de decenii, Range Rover a deținut supremația în Europa când a venit vorba de SUV-uri, chiar dacă primul din gamă în spațiul european n-a aparținut companiei engleze. Dar, dacă actualul Evoque ar fi apărut la sfârșitul anilor ‘70, ar fi arătat probabil așa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Autocar