Cum pui un motor de Tesla într-un Audi și de ce ai face-o

Interesul pentru mașini electrice a explodat în ultimul an, iar cei mai mulți pasionați de astfel de creații visează la un Tesla. Există însă și cei care își doresc propulsia electrică a americanilor adaptată pentru o mașină nemțească.

Schimbarea motoarelor la autoturisme este departe de a fi un curent nou. Până de curând însă, acest proces surprinzător de complex implica instalarea unui motor de capacitate mai mare într-o mașină cu un motor mai mic.

Singura constantă din respectiva ecuație ținea de tipul propulsiei. Înlocuiai un motor diesel cu diesel sau unul pe benzină cu benzină.

Nu s-a mai auzit niciodată de transpunerea unui motor electric în locul unuia cu combustie tradițională, de orice tip. Motivul evident avea legătură cu gradul foarte mare de efort și cunoștințe tehnice din spatele unei astfel de inițiative. Excepția de la regulă a venit sub forma unui tânăr posesor de Audi din Statele Unite ale Americii.

Sam a înlocuit motorul V8 din mașina proprie cu un motor dintr-un Tesla Model S. Pentru ca lucrurile să fie și mai complicate, în locul fostului motor, a fost nevoit să integreze și invertorul de mare putere care vine la pachet pe Tesla.

Întregul sistem de propulsie a fost în final legat la o cutie de viteze proprietară. Datorită modificărilor, rezultatul ar trebui să fie o mașină mai ușor de manevrat decât un Tesla Model S, dar cu un mic handicap la capitolul viteză maximă.

Capacitatea de 85 kW a mașini Tesla Model S originale s-a păstrat, deoarece bateriile au fost portate pe noul autoturism. Cele 16 pachete de acumulatori nu au mai acoperit însă toată podeaua mașinii, precum în cazul majorității mașinilor create de compania lui Elon Musk.

În definitiv, proiectul a fost un succes, iar autoturismul Audi modificat are o putere brută de 359 de cai putere, destul de aproape de cei 380 de cai putere ai autoturismului Tesla de la care a fost ”împrumutat” motorul.

Citește și: