03 nov. 2018 | 08:53

Rușii au inventat vehiculul perfect care te salvează de apocalipsă

ACTUALITATE
Rușii au inventat vehiculul perfect care te salvează de apocalipsă

Rușii au creat un vehicul care să te salveze în caz de apocalipsă, dar arată ca o replică în mărime naturală a unei mașini de jucărie chinezești.

E oarecum evident că rușii s-au gândit să construiască un astfel de vehicul, dar ideea nu e tocmai rea, iar pe teren accidentat, mașina trece peste obstacole admirabil.

Sherp ATV este conceput să facă față oricărui tip de teren, de la tundră și mlaștini, până la deșert și munți, dar nu poate atinge decât viteza maximă de 40 km/h.

vehicul apocalipsa rusia sherp atv

Costă 65.000 de dolari, dar e mașina care promite să te transporte oriunde, chiar și în locuri unde omul n-a călcat niciodată (dacă mai există astfel de locuri).

Acest “monstru” pe patru roți imense poate străbate fără probleme tundra și taiga siberiană, merge la fel de bine atât pe gheață și zăpadă, cât și prin apă, prin mlaștini și se descurcă admirabil chiar și pe zonele pietruite din munți. Cel mai bun sentiment pe care-l ai atunci când conduci un Sherp ATV: siguranța.

vehicul apocalipsa rusia sherp atv

Vehiculul pentru terenuri extreme a fost inventat de rusul Alexei Garagashyan, un mecanic din Sankt Petersburg, care și-a dorit o alternativă la SUV-urile convenționale.

Secretul abilității speciale a lui Sherp stă în cele patru roți cu anvelope umflate la presiune scăzută astfel că, după cum vei vedea în clip, sunt maleabile și se mulează pe obstacolele rigide precum pietrele sau terenul stâncos.

vehicul apocalipsa rusia sherp atv

Sherp ATV este conceput să se comporte ca un tanc cu șenile, de aceea cauciucurile sale prezintă un profil similar șenilelor, pe care n-ai să-l întâlnești la alte vehicule. În plus, virează la fel ca un tanc sau un buldozer din acela mic. ATV-ul are doar trei metri lungime, dar poate să urce chiar și denivelări înalte de aproape un metru.

În mod surprinzător, motorul are doar 44 de cai-putere, dar par suficienți pentru a pune în mișcare masa totală a vehiculului de aproape o tonă. Ba chiar, mai poate transporta și o remorcă.

vehicul apocalipsa rusia sherp atv

Pe uscat nu depășește 40 – 45 km/h, iar prin apă, 5 km/h la putere maximă.

Compania rusească Sherpa a început să lucreze la primul prototip încă din 2012, dar modelul actual încă mai face loc de îmbunătățiri. Ambiția producătorului este să devină cunoscuți, iar mașina lor să n-aibă rivali pe piață. Mai au mult până să atingă acest potențial, dar începutul e promițător.