Lenovo a prezentat, în sfârșit, telefonul revoluționar pe care l-a promis

Lenovo a prezentat, în sfârșit, telefonul revoluționar pe care l-a promis

Lenovo a prezentat în vară un telefon fără margini, spectaculos, cu o autonomie de invidiat. Când a fost prezentat, în sfârșit, a fost dezamăgitor. Abia acum e însă arătat și modelul acela din teasere.

Lenovo Z5 Pro e un telefon fără margini, așa cum ai văzut de la Oppo sau Vivo, iar camera este ascunsă în telefon printr-un mecanism retractabil. Acesta e telefonul promovat pe rețeaua socială chineză Weibo.

Înainte de acest model, Lenovo Z5 a fost un telefon banal: ecran crestat și specificații mediocre. E de așteptat, deși nu știm specificațiile acum, ca Z5 Pro să fie ceva mai performant, pe măsura designului.

Similar modelului Oppo Find X, Lenovo Z5 Pro ascunde camera frontală prin glisare în corpul dispozitivului. Spre deosebire de Vivo, Lenovo a ales să aibă mobilă întreaga parte cu camera, nu doar modulul pentru aceasta.

Până la o confirmare oficială, avem teaserul pe care îl vezi mai sus. Conform acestuia, marginea e cât se poate de îngustă cu doar o zonă în partea de jos ceva mai pronunțată.

Ce e însă ciudat la acest teaser e că pare că difuzorul pentru apeluri e integrat în mecanismul retractabil. Dacă așa e cazul, e destul de nesigur pentru viitor. Totodată, sunetul ar putea fi transmis prin ecran, așa cum a încercat Xiaomi și acolo doar să fie o colecție de alți senzori.

Va avea și un scanner de amprente, dar sub ecran. Altfel, acest telefon lenovo e alungit cu un ecran, cel mai probabil, cu un raport de aspect 19:9.

O altă surpriză care ar mai trebui confirmată atunci când Lenovo Z5 Pro va fi oficial e dacă autonomia va rămâne la fel de mare. Pe Weibo, compania promova 45 de zile în stand-by, ceea ce e o performanță neegalată de vreun alt telefon disponibil acum pe piață.

A, desigur, mai trebuie confirmat dacă Lenovo chiar are patru tehnologii inovatoare și 18 brevete pentru Z5 Pro.