Lenovo Z5, lansat oficial: telefonul revoluționar a fost o minciună

Lenovo Z5, lansat oficial: telefonul revoluționar a fost o minciună

Lenovo Z5 a fost subiectul multor speculații în ultimele săptămâni, cele mai multe dintre ele provenite din surse oficiale. Se pare însă că toate randările care au început să circule online nu au avut legătură cu smartphone-ul anunțat oficial de producător.

După o campanie de marketing și teasing care s-a desfășurat pe parcursul câtorva săptămâni, Lenovo Z5 a fost anunțat oficial. Dacă erai de părere că acesta va fi un smartphone revoluționar, cu margini inexistente pe toate părțile și fără breton în partea de sus, vei fi dezamăgit să afli că toate acelea au fost o minciună, un truc de marketing fără nici o explicație logică. Majoritatea publicațiilor online de tech au încercat să găsească un argument pentru gesturile chinezilor, dar el sigur nu există.

În principiu, a fost vorba de două minciuni și ambele sunt sintetizate în colajul de mai jos. În mijloc este telefonul real Lenovo Z5 anunțat oficial. În dreapta este una dintre imaginile de tip teaser publicate de Lenovo în urmă cu câteva zile, în care bretonul consacrat de iPhone X este inexistent. În partea stângă este telefonul pe care îl vei găsi pe internet când cauți imaginile oficiale. Marginile inexistente de pe lateralele acelei randări nu au nici o legătură cu ceea ce se regăsește în produsul finit.

lenovo z5 pic copyTrecând peste aceste detalii de fond, Lenovo Z5 este chiar un smartphone decent, realizat în conformitate cu trendul din ultimul an al telefoanelor cu breton. Anunțat oficial în China, aparatul este construit în jurul unui panou de 6,2 inci cu un raport de aspect de 19:9.

Procesorul ascuns la interior este un Snapdragon 636 octa core tactat la 1,8GHz cu un GPU Adreno 509. Cantitatea de memorie RAM este de 6GB și poți opta între 64GB și 128GB de spațiu. Are două camere principale, de 16, respectiv 8 megapixeli. Cele două se pare că sunt asistate de un algoritm de inteligență artificială pentru a genera fotografii foarte bune. Partea frontală include în breton o cameră de 8 megapixeli pentru selfie-uri.

Lenovo Z5 are o baterie de 3300 mAh ce poate fi încărcată rapid printr-un port USB C într-un ritm de 18W. Interfața nativă Android este mascată de ZUI 4.0. Din start, telefonul vine preinstalat cu Android 8.0 Oreo, dar directorul companiei a promis că va fi actualizat la Android P în momentul în care va fi lansat în variantă finală.

Noul smartphone va fi disponibil în culorile Negru, Albastru și Aurora. Ultima dintre ele își schimbă culoarea în funcție de lumina ambientală. Prețurile sunt surprinzător de accesibile pentru configurațiile descrise mai sus. La 200 de dolari, te bucuri de un smartphone de actualitate cu 6GB RAM și o memorie internă de 64GB, în timp ce saltul la 280 de dolari se reflectă în 128GB de memorie internă și aceeași cantitate de memorie RAM. În prima fază, terminalul va fi disponibil în China pe 12 iunie. Disponibilitatea globală a gadgetului nu a fost confirmată oficial.