21 sept. 2018 | 12:30

Ce este Facebook Dating și cum vrea Zuckerberg să-ți găsești jumătatea

ACTUALITATE
Ce este Facebook Dating și cum vrea Zuckerberg să-ți găsești jumătatea

În mai 2018 cei de la Facebook a anunțat că lucrează la o funcție de dating pentru celebra rețea socială. Acum, Facebook a dat drumul la matrimoniale în Columbia.

Facebook Dating funcționează pe baza unui algoritm care o să-ți livreze oameni pe care i-ai putea plăcea, sugestii făcute pe baza informațiilor pe care Facebook le are despre tine. În acestă secțiune de dating nu poți să placi pe toată lumea deoarece există o limită: îți poți exprima interesul pentru cel mult 100 de persoane pe zi. De asemenea, aici nu ar trebui să-ți vezi prietenii, ci doar prietenii prietenilor tăi, dar și alte persoane, complet străine (doar dacă activezi funcția).

Dacă testul din Columbia va funcționa bine atunci cel mai probabil funcția de dating se va extinde și pe alte piețe. „Vrem să facem din Facebook cel mai bun loc unde poți porni o relație online cu cineva”, a declarat Nathan Sharp, managerul Facebook Dating.

Aplicația nu se vrea un alt Tinder, locul unde găsești parteneri pentru relații scurte sau de o noapte, ci vrea să fie un loc care să intre în competiție cu eHarmony sau OKCupid, o platformă unde să-ți găsești partenerul pe viață. „Vrem să iei în considerare mai mult decât fotografia atunci când decizi dacă o persoană îți place sau nu”.

Pentru a accesa Facebook Dating trebuie să ai cel puți 18 ani și să ai instalată aplicația de telefon. Funcția nu merge pe desktop. Mai departe se alege orașul apoi ce informații vrei să faci publice (loc de munca, educatie, inaltine, religie etc) apoi poți încărca 10-12 fotografii cu tine, deja existente pe Facebook sau pe Instagram, și, în final, trebuie să răspunzi la 20 de întrebări de personalitate (Cum arată o zi perfectă în opinia ta?, Care este cântecul care te face să cânți de fiecare dată?)

Utilizatorii pot alege să vadă persoane în funcție de distanța la care se află (până la o rază de 100 km), dar și după alte criterii precum religie, înâlție sau vârstă. Cei pe care i-ai blocat pe Facebook nu o să-ți apară printre sugestii, dar o fostă iubită sau un fost iubit cu care nu mai ești prieten ți-ar putea apărea.

În acest moment, doar utilizatorii din Columbia se pot înscrie pentru Dating, dar încă nu vor primii sugestii de parteneri „decât peste alte câteva luni”, atunci când destul de multe persoane se vor înscrie.

Vom vedea cât de mult vrea Mark Zuckerberg ca această funcție să aibă succes, cât se va investi în această direcție și cum vor începe să monitorizeze Facebook Dating după ce devine popular.