Renunțarea la Facebook a devenit tratament, iar beneficiile sunt reale

Renunțarea la Facebook a devenit tratament, iar beneficiile sunt reale

Facebook este cea mai populară rețea de socializare de pe mapamond și își va păstra dominația pentru mult timp. În același timp însă, un număr mare de oameni conștientizează impactul negativ al platformei și reușesc să renunțe la aplicația de mobil.

Dacă ai un cont de Facebook, este foarte probabil să stai foarte mult pe vicioasa platformă. Nu contează că îți servește o mulțime de știri false, că viața prietenilor tăi este întotdeauna spectaculoasă pe Facebook și te-ar putea intrista pe termen lung. Din fericire, un număr semnificativ de persoane au reușit în ultima perioadă să renunțe temporar sau permanent la cel mai frustrant viciu al secolului 21.

Un studiu realizat de curând de către Pew Research Center pe un eșantion reprezentativ de americani a observat o evoluție interesantă a modului în care utilizatorii interacționează cu programul cu pricina. În ultimele 12 luni, nu mai puțin de 26% dintre utilizatorii de Facebook din SUA și-au șters aplicația omonimă de pe mobil.

faceboo studiu

În plus, spre deosebire de situația de acum 12 luni, 54% din posesorii unor conturi de Facebook și-au dedicat timp pentru a-și ajusta setările de securitate sau intimitate. Ceilalți de 46% nu au făcut-o.

Studiul sintetizat în graficul de mai sus a fost realizat în perioada 29 mari – 11 iunie pe aproximativ 5000 de persoane. Dintre aceștia, un procent important de 42% au luat o pauză de la Facebook pentru câteva săptămâni sau mai mult. Unul din 10 americani și-a descărcat backup-ul pe care ți-l creează compania lui Zuckerberg cu toate datele pe care le-ai postat vreodată online.

Este și mai interesantă defalcarea particularităților de mai sus în funcție de vârstă. Două treimi dintre cei care și-au modificat setările de securitate ale profilului aveau între 18 și 29 de ani. Jumătate dintre tineri și-au șters aplicația de pe mobil.

La polul opus, se află utilizatorii de Facebook cu o vârstă de pe 65 de ani. Dintre aceștia, doar 10% și-au șters aplicația de pe telefon și aproximativ o treime au umblat la securtatea contului.

Citește și: