Instragram te va lăsa să descarci tot ce știe platforma despre tine

Instragram te va lăsa să descarci tot ce știe platforma despre tine

La fel cum pe Facebook poți să-ți faci o arhivă cu toate pozele și postările pe care le-ai realizat vreodată, Instagram te va lasă să faci backup la întregul conținut de pe pagina personală de profil.

E puțin probabil să dispară vreodată Instagram. Rețeaua de socializare este mai populară ca niciodată și mulți dintre cei care au renunțat la Facebook în ultimele luni s-au orientat către cea mai bună alternativă. Asta nu înseamnă însă că nu există loc de mai bine, iar Instagram nu trebuie să aibă parte de update-uri. Tocmai din acest motiv, inginerii americani lucrează de ceva timp la implementarea unui sistem de backup.

Nu trebuie neapărat să vrei să renunți la Instagram pentru a-ți face o copie de siguranță a tuturor postărilor. Un astfel de proces merită repetat la fiecare câteva luni pentru a avea o imagine clară a tuturor informațiilor pe care le deține platforma online despre tine. Dintr-un astfel de backup și-au dat seama niște jurnaliști că Facebook avea înregistrări video cu tine pe care nu le-ai postat niciodată nicăieri.

Momentan, procesul de a-ți descărca istoricul postărilor de pe Instagram implică o serie de instrumente terțe. Într-o declarație înaintată celor de la Techcrunch, oficialii Instagram au promis că procesul va fi semnificativ mai simplu pe viitor. ”Construim o unealtă nouă pentru portabilitatea datelor. În curând, vei putea descărca o copie a lucrurilor pe care le-ai partajat prin intermediul Instagram, inclusiv poze, clipuri video și mesaje.”

Cel mai probabil, va fi vorba de un instrument similar cu cel existent la ora actuală pe Facebook. Vei opta pentru crearea arhivei și, în funcție de volum de conținut, vei aștepta câteva minute până când să-ți poți descărca arhiva efectivă. Din acel moment, nu te oprește nimeni să-ți portezi conținutul pe altă platformă de socializare. Ca referință, este foarte probabil ca noua actualizare să fie introdusă înainte de 25 mai, momentul în care o decizie a Comisiei Europene referitoare la protejarea datelor online va intra în vigoare .

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI