Lamborghini Terzo Millennio este adevărata mașină electrică a viitorului

Lamborghini Terzo Millennio este adevărata mașină electrică a viitorului

Lamborghini Terzo Millennio arată excelent și poate reprezenta un punct important de cotitură în ceea ce privește mașinile electrice.

Terzo Millennio a fost dezvăluit de Lamborghini și de MIT în 2017, pentru a dezvălui cum ar putea arăta viitorul mașinilor exotice, dar prietenoase cu mediu. Deși momentan mașina pare SF și poate chiar este, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare de la Lamborghini, Maurizio Reggiani, e de părere că viitorul e mai aproape.

Acesta spune că tehnologia actuală a bateriilor nu satisface nevoile unei asemenea mașini exotice, care trebuie să aibă o viteză maximă de peste 300 km/h, trebuie să parcurgă trei ture pe Nordschleife și trebuie să aibă manevrabilitate impecabilă. Soluția prin care o baterie imensă este așezată pe șasiu, pentru a se construi în jurul ei, nu e agreată de Lamborghini, care are nevoie de ceva mai mult.

Lamborghini Terzo Millennio ar putea deveni cu totul o baterie. Vehiculul demonstrează că e posibil, din punct de vedere tehnic, să stochezi energie în componentele din fibră de carbon, iar aici e vorba nu doar de panourile caroseriei, ci și de componente ale suspensiilor, spre exemplu. Acesta ar fi secretul automobilului, care nu ar mai avea nevoie de o baterie dedicată.

”Cercetarea de la MIT se va termina în trei ani, iar la finalul proiectului vom decide dacă mașina poate fi produsă sau nu. Dacă vorbim de un caz favorabil, mai e nevoie de doi ani pentru industrializare, iar apoi de alți cinci pentru intrarea mașinii în producție. Teoretic, în 2030 vom avea un Lamborghini complet electric. Dacă ceva nu merge, însă, vom renunța.”, spune Reggiani.

lamborghini terzo millennio

Viitorul model al companiei va fi un hibrid, care oferă beneficii atât din partea unei mașini electrice, cât și din partea uneia clasice. Faptul că e hibrid ajută compania să păstreze motorul V12 aspirat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI