Lamborghini Terzo Millennio este conceptul mașinii exotice din mileniul trei

Lamborghini Terzo Millennio este conceptul mașinii exotice din mileniul trei

Lamborghini Terzo Millennio este rodul colaborării dintre producătorul italian de automobile și Massachusetts Institute of Technology.

Ieri scriam despre faptul că Lamborghini și MIT sunt pregătite să dezvăluie rodul un parteneriat care a debutat acum aproximativ un an și al cărui rezultat era crearea unei mașini exotice care să răspundă nevoilor viitorului.

Terzo Millennio, în traducere ”mileniul trei”, este mașina cu care Lamborghini vrea să întâmpine anii 2030, iar liniile acesteia sunt impresionante. Vorbind despre un concept, e destul de clar că avem de-a face cu o linie a mașinii mult mai futuristă decât a unor automobile de serie. Viitorul arată bine, iar dacă Lamborghini păstrează chiar și o parte di acest design, atunci mașina va arăta superb.

Avem de-a face și cu tehnologii avansate, nu doar cu un aspect intrigant. Cea mai importantă este cea de stocare a energiei folosind superconductori. Aceștia nu sunt încă pregătiți pentru producția de serie, însă lucrurile evoluează, iar cele două companii vor să creeze unul care să funcționeze ca o baterie, dar care să se poată încărca și descărca mult mai repede, fiind util pentru o accelerație rapidă a mașinii.

lamborghini terzo millennio

Compania explorează și posibilitatea de folosire a bateriilor compozite de carbon, bazate pe nanotehnologii. Lamborghini este de părere că aceste baterii vor reduce greutatea mașinii și vor spori capacitatea de descărcare a mașinilor. E destul de probabil ca Terzo Millennio să folosească ambele tehnologii.

Ce se pierde momentan este sunetul specific mașinilor, iar compania încă n-a găsit o soluție pentru această problemă, afirmând că ”o investigație riguroasă este necesară”.

Caroseria este creată din fibră de carbon, iar conceptul folosește o tehnologie care poate detecta degradarea în fibră și care ar putea s-o repare folosind nano-canale.

Citește și:
Sursa: engadget.com
Etichete: