04 apr. 2018 | 19:04

Lamborghini Urus, mașina bogaților, are deja succes în România

ACTUALITATE
Lamborghini Urus, mașina bogaților, are deja succes în România

Lamborghini Urus e o mașină pentru care ai nevoie de credit pe câteva zeci de vieți ca să ți-o permiți. Firesc, ar fi o prostie să faci asta. Dar sunt oameni care au bani și o vor.

Lamborghini Urus, o mașină cu preț de peste 206.000 de euro, a înregistrat deja 20 de precomenzi în România. Versiunea standard este construită în jurul unui motor de 4 litri V8 cu o putere totală de 650 de cai putere. Respectiva putere ar trebui să le dea posesorilor o viteză maximă de 305 kilometri pe oră. Are o cutie automată cu opt trepte și un sistem de tracțiune integrală. Da, e un SUV.

Lamborghini Urus a fost lansat și pe piața din România. În moneda noastră, prețul este de cam 960.190 de lei. Au fost comandate aproximativ 20 de exemplare, iar prima unitate ar urma să fie livrată în a doua parte a anului. Lamborghini Urus are șase moduri de rulare – Stradă, Sport, Corsa, Neve, Terra și Sabia. Fiecare dintre acestea oferă setări diferite pentru suspensie, direcție, diferențiale, sunet și răspunsul motorului.

O mare parte din magia Lamborghini Urus ține însă de tehnologie. Pasagerii din spate au două tablete cu Android Auto conectate la centrul de divertisment al mașinii. În partea din față sunt două ecrane de dimensiuni generoase cu scop mixt.

Pe lângă un sistem de navigație actualizat, vei putea interacționa cu telefonul mobil atât printr-o interfață Android Auto, cât și Apple CarPlay, în funcție de platforma preferată. Ecranul sensibil la atingere instalat un pic mai jos de cel central include o tastatură virtuală și o zonă capabilă să recunoască scrisul de mână.

De acolo, poți ajusta partea de climă, încălzirea în scaune și multe alte particularități ale experienței de condus.

Un sistem avansat de inteligență artificială te ajută să eviți orice acidente sau, în cel mai rău caz, să micșorezi pe cât posibil consecințele. Senzori de parcare pe partea din față și din spate îți fac viața mai ușoară când vrei să te strecori printr-un oraș aglomerat.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele