Jandarmeria aduce primăvara cu forța (sau așa se crede amuzantă)

Jandarmeria aduce primăvara cu forța (sau așa se crede amuzantă)

La cum arată vremea de afară și la ce prognoze meteo s-au dat pentru următoarele zile, primăvara se cam lasă așteptată. Asta dacă Jandarmeria nu o forțează să vină mai repede. Cam ăsta este mesajul pe care Jandarmeria din București l-a lansat pe Facebook printr-un event.

Jandarmeria aduce primăvara cu forța este evenimentul prin care utilizatorii Facebook sunt îndemnați să pună osul la treabă. Astfel, joi, 1 martie, bucureștenilor li se spune să iasă în stradă, dar nu să protesteze, ci să deszăpezească cele mai mari spitale de copii din Capitală. De fapt, ai putea spune că e o formă de protest împotriva iernii.

Când spui jandarmi, spui forță, doar că de data aceasta nu este aceeași forță cu care te-a obișnuit televizorul. De data aceasta cadrele poliției se concentrează pe problemele pe care zăpada le provoacă, probleme care nu te iau neapărat prin surprindere. Până la urmă, deszăpezirea face parte din farmecul iernii, fie că îți place sau nu.

Așadar, de Mărțișor, dacă vrei să ieși să aduci primăvara cu forța, jandarmii au făcut public și un orar. Cele mai mari spitale de copii din București și, implicit, cele pe care cardele le vor deszăpezi sunt Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Marie Curie”.

 Pe pagina evenimentului este estimat și intervalul de timp – între 10 și 18. Acțiunea începe la 10, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după care, de la 13, se mută la Spitalul „Marie Curie”. Dacă nu te sperie prognoza meteo de mâine, care arată o maximă de -13 grade și o minimă de -6 grade, poate te alături jandarmilor.

În Capitală, iarna și-a pus serios amprenta. Școlile și grădinițele au fost închise, ca urmare a deciziei primarului general Gabriela Firea, traficul este infernal, iar viscolul și vântul îngreunează cu mult circulația pietonală. Deși se vrea a fi ultima zi de iarnă, aceste semne dau de înțeles că nu scoatem încă din dulap hainele de primăvară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: