Gabriela Firea prelungește perioada de închidere a școlilor din București

Gabriela Firea prelungește perioada de închidere a școlilor din București

Gabriela Firea a luat decizia inspirată de închide școlile din București, pentru că ”iadul alb” e pe cale să se dezlănțuie cel puțin luni și marți.

Zilele fără școală au fost întotdeauna prilej de bucurie, chiar dacă nu s-au sincronizat întotdeauna cu zăpezile. Am prins și eu de câteva ori prin școală și prin liceu astfel de evenimente, când am avut parte de o zi sau două de stat acasă, că prin zăpadă nu era amuzant să te plimbi.

UPDATE 27 februarie: Gabriela Firea a anunțat că școlile din București vor rămâne închise toată săptămâna. Inițial, primarul Capitalei a anunțat că elevii nu vor merge la școală în zilele de luni și marți. Având în vedere că vremea nu este prea prietenoasă, Firea a decis să prelungească bucuria elevilor, oferindu-le o vacanță de o săptămână.

Uneori, astfel de zile libere sunt date din pix, însă e mai bine să prevenim decât să tratăm, ar putea spune unii. Chiar doamna Firea a ținut să menționeze asta, ca să nu existe victime:  „Eu prefer să venim întotdeauna cu măsuri de prevenție. Prefer să se spună că am fost ușor-ușor prea alertați decât să numărăm victime”, a completat edilul, care știe deja cum stă treaba cu avertizările apocaliptice.

Bucureștiul se află sub avertizare de cod portocaliu de viscol și ninsori, așa că e nasol să-i pui pe copii să meargă prin condițiile vitrege ale iadului alb la școală.

Gabriela Firea menționează și că a luat legătura cu restul autorităților locale, dar și cu firmele din București, astfel încât să nu apară situații în care panouri stradale să cadă din cauza viscolului. Dacă te uiți pe prognoza meteo, vei vedea că temperaturile merg lejer spre condițiile de ger. Cineva a uitat, însă, să șoptească și că ar trebui să fie curățate fațadele stradale de țurțurii imenși care se vor forma, ca de obicei.

Să sperăm că vom trece și peste acest episod anual de iad alb, fără probleme.

Citește și: