iPhone X, umilit de chinezi la cel mai important capitol

iPhone X, umilit de chinezi la cel mai important capitol

Vivo e unul dintre producătorii-surpriză ai prezentului, cu telefoane elegante, performante și cu tehnologii din ce în ce mai bune.

Producătorul chinez a început să iasă la înaintare cu tot felul de tehnologii interesante, care îl fac un competitor din ce în ce mai serios, de care marile nume din piață ar trebui să țină cont. Cea mai nouă tehnologie de acest fel este un senzor 3D care are 300.000 de puncte de reper.

Probabil că sună deja impresionant, iar și mai intrigant de atât este că senzorul de la Vivo are de zece ori mai multe puncte de reper decât cel de pe iPhone X, care a fost foarte lăudat la momentul apariției telefonului. Noul senzor lansează o pulsație luminoasă și calculează timpul necesar luminii să se întoarcă înapoi la senzor.

Termenul folosit este de ”lumină structurată” și este ceva ce alte companii, ca Oppo, au încercat să aducă pe telefoane în trecut. Până acum, însă, nimeni nu a făcut acest pas, prin prisma investiției necesare și a complexității sistemului. Vivo a demonstrat funcționalitatea la MWC Shanghai și ne arată că va fi între primii producători de telefoane cu Android care pot concura cu Apple și al său Face ID.

Noul sistem oferă, firește, posibilitatea de autentificare biometrică dar și șansa de a-ți face selfie-uri mai bune. Totuși, ai putea face mai multe cu senzorul, care poate fi folosit pentru recunoașterea gesturilor și a mișcărilor.

Profunzimea de detecție ajunge până la 3 metri, astfel că sistemul ar putea oferi suport și pentru elemente de realitate augmentată, cum ar fi scanarea mobilei. Compania a declarat că prezentarea de la MWC nu a fost cu un simplu prototip, dar nu a oferit detalii despre când vom vedea senzorul pe un nou telefon.